Sunday, February 05, 2012

SIMPLE SUNDAY WITH SPANISH POTATO TORTILLA




Let's try something different today. Let's try one of the traditional Spanish favourite breakfast recipe - Potato Tortilla.


In Spain, breakfast is usually the smallest meal of the day. Breakfast is something to tide you over until lunch---the biggest meal of the day. Almost all Spanish breakfast foods are sweet pastries or doughs, and are eaten with Café con leche (milky coffee) or thick hot chocolate. 

The Spanish tortilla is also called a Spanish omelet, and unlike traditional American omelets, doesn't have cheese. A Spanish tortilla is in fact a very thick fried egg mixture that includes boiled potato and onions. A Spanish tortilla is usually around 1 to 1 ½ inches thick, and slices are cut out of it like a cake. Spanish tortilla is enjoyed for breakfast in many parts of Spain, and is especially popular when the normal light breakfast foods will not tide over until lunch time.

Yup...it's like an omelette, it's simple and greatly satisfying. You may add any other ingredients to flavour it to your liking, bacon, sausage, smoked salmon or fresh tomatoes could be great.

So enjoy - Buenos Dias!!!

Salam Maulidur Rasul semua..wah cuti panjang, ramai yang mengambil kesempatan bercuti. Saya masih di PATYSKITCHEN melayan anak-anak yang balik bercuti. Menu sarapan pagi hari ini simple aje...biasa kalau hujung minggu saya akan masak untuk makan tengah hari...jadi menu sarapan buat alas perut aje. Saya buat Spanish Potato Tortilla. Ini merupakan salah satu sarapan tradisi di Spain, kadang kala disediakan jugauntuk lunch atau sebagai appetizer. Membuatnya sama seperti membuat telur dadar, cuma yang ini menggunakan kentang, jadi lapisan pertama adalah kentang digoreng sehingga masak, kemudian dicurahkan telur yang dipukul bersama bahan-bahan lain. Boleh bayangkan rasanya macam mana? Tentunya sedap dan mengenyangkan.

Next Post - Nasi Kari Ayam

4 comments:

CitarasaKu said...

Salam Maulidur Rasul buat Patys. Sedapnya sarapan pagi nie...saya pagi nie hanya dapat makan nasi lemak hihi beli kat warung. Smlm lewat tidur so pagi nie tersasar alarm. Nak cuba gak resepi menarik nie buat saya tergoda.

liza said...

salam maulidur rasul jugak buat akk Paty....best la SPT tu kak, terliur pulak...

ibundo said...

salam. macam-macam idea you. Mesti makan time is not a bore...

tun_telani said...

nyumm!!! sama mcm buat french omellete. tun suka mkn omeletter + potato.

You Might Also Like These

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...