Saturday, February 04, 2012

LIGHT AND EASY SATURDAY WITH FRIED SPIRAL PASTA AND OMELETTE BURGER


It's Saturday 4th February 2012, I'm looking forward for a relaxing weekend. Tyca bought me a book from Mary Mcbeth title "Choosing To See" a  book that I've been searching high and low to get one. It's an eye opener book about us and our relationships with god. My target is to complete the book this long weekend and to be off from the kitchen for a while...
alamak!!!!!suddenly my youngest told me that she got her "cheer leading" training Saturday and Sunday. There goes my plan...I have to chaffeur her to school and normally during weekend the  school cantine is closed, so mom has to prepare her pack food.

So I made this Fried Spiral Pasta and Omelette Burger, packed for 6 pax, she and her BFF.
I used the rice vermicelli recipe for this fried pasta. Pasta cooked and fried. Added to the pasta are shredded carrots and chicken fillet. A terrific pasta recipe that's great for any occasion, from everyday meals to party-worthy dish.


A store bought bun with omelette, bell peppers and tomatoes. Perfect as a take away and a long training for the girls.

So Enjoy my Saturday breakfast..I'm gonna to do some marketing and continue reading my book.

Alahai fikirkan naklah ambil cuti dari dapur hari ini.......cadangnya minggu ini lebih pada minggu bersantai sambil membaca. Tyca ada membelikan saya sebuah buku kisah hidup Mary McBeth dalam Choosing To See, buku tentang kehidupan, dugaan hidup dan hubungan manusia dengan Tuhan. Menarik jalan ceritanya, memang sudah lama saya mencari buku ini, kebetulan anak-anak dapat baucer RM200 so dia hadiahkan saya buku ini. Cadangnya nak habiskan masa cuti ni...alih-alih yang anak yang bongsu saya kata ada latihan cheer leading Sabtu dan Ahad. Mak aii...jadi driver la kita...pula, kantin sekolah tak buka..kena bawa bekal...punah istilah santai...masuk juga ke dapur dan anak-anak yang di KL pada mula kata tak balik minggu ni  tup-tup tengah malam semalam semua dah berkumpul di rumah. Nampaknya PATYSKITCHEN kena beroperasi 24 jam balik.

So breakfast pagi ini untuk semua dan untuk Eyba bawa bekal saya buat Spiral Pasta Goreng dan Burger Telur dadar. Rasanya cukuplah sampai latihan tengah hari nanti. Dah ramai berkumpul ni kena tukar plan la..rasa-rasanya tengah hari nanti hendak cuba Nasi Kari Ayam yang saya terpandang di dapur Izah IML baru-baru ini. So sementara itu ENJOY dulu menu sarapan pagi saya.Selamat Bercuti dan Selamat Menyambut Maulidur Rasul.

Next Post - Apam Gula Hangu

3 comments:

quinnie said...

Assaalammualaikum kak...wah sedapnya pasta...saya dah lama betul tak makan..huhuhu

Mas said...

kak patty..he3
sambil hulur pinggan..

Mamasya said...

Aslmkum k.Paty.slmt berhujung minggu.kalau spiral pasta belum pernah masak goreng.
suka tengok Bangkok Kaya Cake kat bawah tu....cantik lapisannya...nampakpun sedap. roti pintal kat bawah tu pun menarik...nampak lembut rotinya..

You Might Also Like These

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...