Monday, February 06, 2012

PINK LEMONADE CUPCAKE


Hello there,I believe evry one is having a great time, yesterday was Maulidur Rasul, Muslim Prophet Birthday, tonight is Chap Goh Mei and tomorrow will be Thaipusam, what a wonderful celebration a real 1Malaysia situation we have here in Malaysia. Well it's me again with my cupcakes and this time is Pink Lemonade Cupcake. I found this in foodgawker. This cupcake is incredibly moist with citrus flavour. Very nice and perfect for tea and small party. This cupcake is topped with Lemon Buttercream Frosting with sweet pink color.....yeah just nice for little pricess at home.

Cuti-cuti ini bukanya rehat malah lagi rancak di dapur.ni baru ada kesempatan nak update blog. Menu breakfast pagi ini terlepas tetapi tak apa saya akan buat siaranya sebentar nanti. Memang hebat cuti kali ini semalam sibuk dengan Maulidur Rasul malam ni sibuk pula dengan dentuman mercun menyambut Chap Goh Meh dan esok sibuk berarak untuk menyambut Thaipusam...begitulah meriahnya 1Malaysia...ni. Ok back to N3 hari ini, sepatiutnya semalam saya masukkan tetapi akan sibuk sedikit semalam....cuma sekarang aje ada kesempatanya. Resipi cupcake ini saya ambil dari foodgawker dan lupa pula nak catit nama pemyumbangnya. Cupcake berperisa lemon, cukup sedap dan lembap. Warna dan rasanya cuka sesuai untuk majlis sekecil di rumah.

Next Post - Chicken Mushroom Soup With Rice Vermicelli 

4 comments:

cik cek said...

Rajinnya kak buat cupcake....nak sikitttt.....

Uncle Lee said...

Hi Panty, I thought at first glance you buat ice cream. Rupa nya cup cake.
Very nice, and very original.
Di mana you belajar ni semua creations? Dapur mak ke dapur nenek? Ha ha.
I think 3 will do me fine.
Ada iced coffee? Ha ha.
Have a nice day, stay young, keep a song in your heart.
Lee.

Uncle Lee said...

Hi Paty, HOLY SMOKE, I suda spell your nama salah, ha ha ha.
Da tengok you beautiful cupcake spelling saya pun rosak, minta ma'af, ya.
Lee.

Mamasya said...

Aslmkum k.Paty, bila semua ada di rumah lagi busy di dapur...tp seronok bila masak famili suka.sy dah lama tak baking cc...

You Might Also Like These

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...