Monday, January 16, 2012

THAI MUSLIM OXTAIL SOUP WITH PASTA -SUP HANG WUA







This oxtail soup is common and favourite among the South East Asia Country. Different country has their own way and preference. Unlike other oxtail stew and oxtail soup, this soup follows other Thai spicy soups by having a strong lime flavor and being spicy hot. The spices in this dish compliment the beefy broth and the tender meat. It's a clear soup, spicy and sourish, typical Thai flavour..they called this Muslim Thai Oxtail Soup...may be this dish was populared by the Thai Muslim at the border of Thai-Malaysia. I can see that...there's some influence in the dish especially the used of cinnamon, cardamon and anise star.

This soup is really fantastic. You can serve with steam rice or noodles. I blanched some linguine and ate with the soup. Made myself some chili oil..there goes...really...really bursting hot. To get the best out of the oxtail, used the pressure cooker and let meat tender. Retain the water for stock..my goodness it was terrific...soft meat and delicious hearty soups. Heavenly tasty and sure to knock your socks off!!!

Ini kalau makan memang berpeluh.....bab sup ekor saya lebih gemar cara  Thai, sebab ia mengimbangi lemak pada daging dengan rasa-rasa masam supnya. Katanya sup ini adalah sup orang-orang Islam selatan Thai, sebab tu tidak hairan sup ini ada menggunakan rempah ratus seprti kayu manis, buah pelaga dan bunga lawang. Sup seperti ini biasa didapati mana-mana restuarant Thai di Malaysia. Untuk kali ini saya masakkan sedikit pasta dan makan bersama sup. Seperti biasa tak cukup pedas...saya masukkan sambal kicap. Memang matop

Next Post - Yogurt Souffles

13 comments:

Mas said...

kak...
sup ekor satuuuuuu....

mas tengok jerk sup tu dah rasa nak berpeluh2....he3

Chik Mimi said...

sedap ni kak paty 1st time makan 14 yrs back macam jakun sbb ade perahan limau hehehe
kak stok botol dah ada

Mieza said...

banyaknyer resepi menarik di sini..follow juga..sup ekor ni mmg tak tahannnnnn

Paty's Kitchen - Cook with passion. said...

Salam Mas..memang sedap..ekor dah banyak lemak..kalau kita buat cara kita atau cara mamak style cepat muak nanti..yang ni memang best letak rempah kering aje dan limau...bukan nak cakap..perghhh berpeluh bagai diperah-perah baju kita.

Paty's Kitchen - Cook with passion. said...

Salam cik mimi belah utara banyakkan macam ni..dulu akak rajin juga masuk Danok...paling dekat Hatyai...mai aii..makan sampai pengsan..buat sendiri tak samala macam dia orang buat. Tak tahu la apa secret resipinya. Sedap tau makan dengan linguinie.

Paty's Kitchen - Cook with passion. said...

Salam dan selamat datang Mieza...harap Mieza dapat apayang Mieza hajati dalam blog akak ni..inilah resipi jurnal akak..dah senja baru nak berlajar masak...ha...ha

Anonymous said...

hi dee hi patyskitchen.blogspot.com owner found your website via yahoo but it was hard to find and I see you could have more visitors because there are not so many comments yet. I have found website which offer to dramatically increase traffic to your site http://bestwebtrafficservice.com they claim they managed to get close to 1000 visitors/day using their services you could also get lot more targeted traffic from search engines as you have now. I used their services and got significantly more visitors to my blog. Hope this helps :) They offer most cost effective services to increase website traffic Take care. Mike

Anonymous said...

ambien no rx ambien side effects throwing up - buy ambien online australia

Anonymous said...

buy valium online no prescription cheap order valium overnight delivery - what's the valium high like

Anonymous said...

buy cheap ativan ativan side effects contraindications - lorazepam rx online

Anonymous said...

alprazolam 0.5mg pictures of generic xanax tablets - how does xanax xr 2mg work

Anonymous said...

xanax anxiety symptoms of xanax overdose in dogs - buy xanax online no prescription mastercard

Anonymous said...

ativan medication ativan dosage compared to xanax - ativan generic

You Might Also Like These

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...