Friday, January 06, 2012

BLESSING FRIDAY WITH POACHED EGGS, TOAST AND HOLLANDAISE SAUCE


Today Friday 6th January 2012 is my No:4 Myraz's birthday, She turns 17 today...yeah...sweet 17. I plan to make a surprise birthday cake for her. Hopefully I'll can make it on time today. She be from school back late evening so I have the time to get everything done. 

I just baked two layer yellow cake and waiting to decorate it, so  this morning for breakfast I made a simple poached eggs and toast. Most likelihood we gonna have a small birthday celebrations for her so reserve the tummy for tonite celebrations.

Some called this Egg Benedict but after learning what egg benedict is all about I prefer to call this dish Poached Eggs since this dish do not meet the characteristics of Egg Benedicts yet..there's no English Muffins  so let's it be poached eggs, anyway my girls love this so much


So untuk Blessing Friday Breakfast hari ini simple aje. Resipi ulang tetapi dengan cara baru.

Next Post - Cheese Stick / Roti Keju


10 comments:

hazila said...

Salam kak Paty,
Saya belum breakfast lagi ni, tumpang boleh?

Ayu Safieza @ Humaira' said...

Assalamualaykumwbh Kak Paty....waaalaaaaaaaaaaaaaa...bfast yang pergh!!! Sungguh mengguda jiwa...:) MMM dah wat kek utk Myraz ye.....Moga jadi anak yg baik utk ibu bapa, amen.

Tak sabar nak nengok bday kek myraz.....dinda tungguuuuu:)

anymz said...

breakfast telur saya suka..apa2 yg ada telur mesti saya suka buat...masuk list dulu kak ya..nak cuba nanti..:)

Paty's Kitchen - Cook with passion. said...

Salam Hazila..jemputlah jangan malu jangan segan

Paty's Kitchen - Cook with passion. said...

Salam Ayu..dah buat saje pagi tadi buat macam tak ada apa..dia gi sekolah aje akak dah pukul cake..akak buat yellow/vanilla cake biasanya dia suka butter cream..akak buat butter cream frosting aje..simple..tangan ni bab decorating ni kureng sikit.

Paty's Kitchen - Cook with passion. said...

Salam anymz...hollandaise sauce ni lawanya egg benedictd..tapi kena makan pana-panas baru sedap

AZLINA said...

Assalamualaikum kak Paty...Wow saya sgt2 tergoda tengok kelembutan telur tu. Dah tentu nak buat untuk bf esok.

Oh yea, Happy Birthday buat anak dara akak, Myraz yg ke 17 tahun...mesti sedap birthday cakenya tu! :))

Nieza said...

kak, sedapnya menu bf akak ni...memang suka mkn gini:)

Paty's Kitchen - Cook with passion. said...

Salam Azlina, menu ini memang popolar di barat...sedap dimakan dengan sosnya. Thanks ya..birthday kek akak buat simple aje...nak makan..tak perlu meriah sanagat

Paty's Kitchen - Cook with passion. said...

Salam Nieza..hem memang best makan macam, kalau akak suka taruk lada banyak2

You Might Also Like These

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...