Saturday, January 28, 2012

LIGHT AND EASY SATURDAY WITH HOMEMADE HAMBURGER SPECIAL



Light and easy Saturday with homemade Asian style Hamburger for breakfast today. Yeah..normally if I plan to cook for lunch..I'll made simple and light breakfast, so I made this Asian Styl Hamburger. The bun I made a head click here http://patyskitchen.blogspot.com/2012/01/perfect-burger-buns.html?utm_source=BP_recent for the recipes. The patties I made this morning and if anyone want special with eggs then they can have fried eggs. Other side are lettuce, fresh tomatoes slice and onion and for Asian we prefer our burger with chili sauce. It's filling enough until I get my lunch ready. So enjoy.



Sekejap aje sudah hujung minggu dan sekejapnya aje bulan January sudah sampai pada penghujungnya. Begitulah masa berlalu ya. Padi ini saya buat simple breakfast aje. Homemade hamburger..sejak dua menjak ini sejak dah pandai meroti...hamburger pun  buat sendiri..buka aje...kalau nak perfect burger bun kena practice selalu.  Hari tu buat kurang puas hari akan keras sedikit kalai ini cuba lagi..alhamdulillah ada improvementnya. Roti buat semalam..burger pula buat pagi tadi...bagi yang tak cukup dengan burger bolehlah tambah telur goreng..anak-anak kat rumah kalau telur memang berantu sekali...masak apa pun semua hendak ditambahkan dengan telur. Jadilah buat alas perut, sebab tengah hari nanti memang saya bercadang hendak masak..biasanya gitulah kalau ada rancangan masak tengah hari..menu breakfast simple...kalau tak breakfast kena berat. Bagi yang ingin membuat bun burger boleh klik sini.http://patyskitchen.blogspot.com/2012/01/perfect-burger-buns.html?utm_source=BP_recent

Next Post - Stir Fry Asparagus With Garlic and Shrimps

10 comments:

Mas said...

burger @ ala2 westerd ni memang sarapan peberet mas kak..
sedappnya tengokkk....

hazila said...

Kalau buat burger sendiri boleh letak byk accessories ikut kesukaan sendiri... By the way, if you need bottle that I used to make roti jala, just let me know. I'll send it to you.

liza said...

pergghhh sedapnya bekpes dia...kalau dapat satu ni mmg kenyang sampai ke malam...hiihihi

izahdaut said...

sedapnya mkn bf mcm ni. kegemaran sayaaa

quinnie said...

sedapnya burger...kalau saya ni kena 2 ketul baru puas makan...hahahha

Paty's Kitchen - Cook with passion. said...

Salam Mas..akak pula kureng sikit breakfast macam...tak kenyang tetapi anak2 suka

Paty's Kitchen - Cook with passion. said...

Salam Hazila akak sudah suruh anak akak carikan, nanti kalau tak ada akak beritahy Hazila ya...teringin sangat

Paty's Kitchen - Cook with passion. said...

Salam Liza....lain kali datang cepat akak simpankan

Paty's Kitchen - Cook with passion. said...

Salam Izah..Izah pun suka brekfast Om Putih ni...akak kureng main alas perut aje

Paty's Kitchen - Cook with passion. said...

Salam Quinnie kalau 2 ketul akak takut quinnie tersadai nanti

You Might Also Like These

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...