Thursday, January 12, 2012

FULL ENGLISH BREAKFAST AND DOUBLE CHOCOLATE BANANA MUFFINS




Salam and a very Good Morning, today 12th January 2012, 12th days of the year and today we go WEST. I prepared FEB , Full English Breakfas a meal to set you up for the day. So what is FEB..(Full English Breakfast), here's some context from Wikipedia.

Full breakfast is a meal that consists of several courses, traditionally a starter (fruit juice, prunes, grapefruit, cereal), a main course, tea with milk, toast and (in England) marmalade or other preserves. Many variations are possible.
"Full breakfast" also refers to the main course,[1][† 1] a traditional cooked dish, typically and originally eaten at breakfast, though now often served at other times during the day. Common alternative names for the dish include bacon and eggs, or the fry-up.[† 1]
The full breakfast traditionally comprises several fried foods, usually including bacon and eggs, and is popular throughout the British Isles and other parts of the English-speaking world. The name "bacon and eggs" was popularised by Edward Bernays in the 1920s. To promote sales of bacon, he conducted a survey ofphysicians and reported their recommendations that people eat hearty breakfasts. He sent the results of the survey to 5,000 physicians, along with publicity touting bacon and eggs as a hearty breakfast.[2]
There are many variants of the full breakfast, including the full English, full Scottish, full Welsh and full Irish breakfasts and the Ulster fry.

I made mine simple, sausages, fried eggs, baked beans, lettuce and bread accompanied by Double Chocolate Banana Muffins. The normal FEB comes with black pudding, but my children prefer muffins easy for them to pack some to school. When come to simple and easy breakfast like this I normally leave these to the girls to set it up..but since it's a school day and they stayed up late for their homework, I' made the breakfast. Children love this kind of breakfast



Salam and SELAMAT PAGI SEMUA, hari ini kita breakfast OM PUTIH pula a..kita buat FEB - Full English Breakfast. Macam American Breakfast, FEB ini bahan-bahanya sama dengan American Breakfast..biasanya roti, sausage, bacon, beans, fried or poached eggs, tomato panggang, dan black pudding. Untuk pagi ini saya buat apa yang boleh saya cekau dari dapur dan black pudding saya gantikan dengan muffins, Double Chocolate Banana Muffins yang saya kidnap dari dapur Ratu Muffin kita - IML.

Biasanya sarapan yang ringkas macam ini saya serahkan pada anak dara di rumah untuk siapkan..tetapi kesian pula tenguk dia orang tidor lewat semalam siapkan kerja sekolah jadi saya yang sediakan sarapan pagi ini. Simple aje FEB saya, sausage, telur goreng, baked Beans, salad dan roti. Muffins pula saya buat 1/2 adunan aje adalah dalam 6 biji buat menyempurnakan FEB saya. So ENJOY my FEB

Next Post - Double Chocolate Banana Muffins

6 comments:

Mas said...

akak...
ni salah satu bekpes peberet mas tau..
yummmy...
memang sedapppppp..........

CT Delima said...

As'salam Kak Paty

Wahhh...sesekali jadi mata biru okey gak kak. kita ni asik makan manis2 jer setiap hari tak elok jugakan..hihi

kalau menu macam ni memang fav seisi keluarga kak Paty. bukan BF jer makan..malam pun boleh jer masuk..hihi

Liza said...

salam kak paty...anak2 liza pun suka bekpes cmni, biasa kitaorg mkn ngan roti kukus....sedaaaappp

Paty's Kitchen - Cook with passion. said...

Salam Mas..bukan aje yummy...malah paling senang disediakan...

Paty's Kitchen - Cook with passion. said...

Salam CT..betul cakap CT kalau stok ada dalam fridge tak yah tunggu breakfast any time boleh lesap..yalah makanan kesukaan setiap lapisan umur.

Paty's Kitchen - Cook with passion. said...

Salam Liza...ini lagi best makandengan roti kukus..akak bakar aje..senang semua nak buat shortcut

You Might Also Like These

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...