Thursday, January 26, 2012

GARLIC PARMESAN PULL APART BREAD



After my successful tried on Cinnamon Rolls Pull Apart Bread, I tried another pull apart bread. This time around it was Garlic Parmesan Bread. I was looking for garlic bread recipes and accidentally found this in Zesty Palette. Wow the bread was so awesome....not mine but her's. I over baked my bread and if you plan to make one the color should be lighter. Taste just like any other garlic bread except the "pull apart" part. I served this with Beef Tomato Stew. It's heavenly delicious.


Rancangan asal hendak buat garlic bread, tetapi secara tidak sengaja terjumpa resipi dari Zesty Palette, dia tunjukkan step by step process membuat roti ini. Nampak menarik saya pun cuba. Rasa macam garlic bread yang lain, sedap cuma cara susunan roti ini lebih kepada pull apart yang setelah masak boleh ditarik-tarik keluar.Roti yang saya buat ini agak terbakar sedikit, saya masukkan roti dalam oven pergi solat...terlelap sekejap..ha...hitam roti saya. Kalau betul-betul ikut masa membakar warnaya agak cerah sedikit. Saya hidangkan ini dengan Tomato Beef Stew..memang kena gandinganya.

Next Post - Breakfast Menu

4 comments:

quinnie said...

wah sedapnya kak paty..mesti wangi je bau roti nih..:)

Uncle Lee said...

Hi Paty, you sure very creative and this really looks absolutely fantastic.
Wish I am your neighbour, ha ha.
Your creations all have that special ingredient called 'love'.
Outstanding!
Have a nice day, Paty.
Lee.

CT Delima said...

As'salam Kak paty

Selamat pagi..ct datang ni bawak bekal kek gula hangus nak makan2 dengan Kak Paty... hehe

Kak Paty ni rajin betul masak2..agaknya satu hari berapa hidangan yang Kak Paty buat erk...nak duduk berjiran juga kalau dekat ni kak. nampak sedap dah roti ni nak juga merasa ni kak..

izahdaut said...

teringat sejenis roti yang disusun gini. apa namanya ye.. hmm monkey bread ke kak paty? lupa dah saya, tapi nampak sedap la roti susun n dirasakan mcm tu. terliur dah ni

You Might Also Like These

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...