Thursday, January 05, 2012

ORANGE CRANBERRY MUFFINS


I'm glad that took the opportunity to buy cranberries while it's in season. I bought 1 packet  and I've made this muffins, cranberry loaf and walnut cranberry coffee cake. Cranberry and Orange made a great combinations. Orange not only add flavour to the muffins but also added beautiful colour to it. I love the texture of the muffins, crunchy outside and soft inside. Perfect as breakfast muffins and evening tea




Rasa berbaloi beli cranberry baru-baru ini, saya dapat buat tiga jenis sajian, muffins ini, loaf dan walnut cranberry coffee cake.  Ini juga kes balas dendam..susah hendk bapat berries ini, kena tunggu musim barulah boleh hendak buat. Muffin ini sedap ranggup diluar lembut didalam. Paling best tenguk dia masak dalam oven...meleleh-leleh air cranberry tu. Memang sedaplah kombinasi orange dan muffins. Orange bukan sahaja menaikkan rasa muffins ini malah menambahkan keceriaan pada warnanya. Sesuai dijadi muffin untuk sarapan pagi dan sajian minum petang.

Next Post - Blessing Friday Breakfast Menu


10 comments:

Wani said...

as-salam kak paty

banyak betul kak paty top up entry yang lepas2 sekejap je .. sampai tak sempat nak terjah... hihi tapi sedap menu2 semua tu .. yang ni lagi la orange cranberry muffin ...nak mood memuffin tak kesampaian lagi

izahdaut said...

saya suke muffin. dan muffin tu comel la kak

cik cek said...

Muffin tinggi menggunung...tetiba rasa cam nak makan mapin lak...:)

Anna Qawina said...

saya suka sangat tengok..lg suka kalo dapat mkn..huhu...

Paty's Kitchen - Cook with passion. said...

Salam Wani tengah cuti ni akak nak bereskan yang tergendala,,,nanti nak masuk keje hampeh....

Paty's Kitchen - Cook with passion. said...

Salam Izzah akak pun siapkan double chocolate banana muffin nanti akan post N3 akak calling2 sedap ya macam kek kukus chocolate...moist gitu ya

Paty's Kitchen - Cook with passion. said...

Mapinla resipi yang paling mudah main cebur aje...hem akak selalu buat setangah adunan aje 6 biji so tak leh nak anta...tak cukup

Paty's Kitchen - Cook with passion. said...

Salam Anna tinggal address kita buat post laju untuk adunan seterusnya yang ini dah habis

CitarasaKu said...

Salam Paty's...buat kita terliur saja..belum sempat menghayati resepi kat bawah tu datang yang baru pulak. Rajin lah awak nie...and i likeee

Paty's Kitchen - Cook with passion. said...

Salam Noory...yengah cuti akak buatlah ecperiment nanti dah kerja hempeh......

You Might Also Like These

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...