Tuesday, January 17, 2012

DONUT PINTAL /SPIRAL DONUT




I saw these in Izah Muffin Lover  - http://izahdaut.blogspot.com/2011/12/donut-pintal-kak-yani.html, blogspot. Look's interesting and I made a try. Out of 8 pieces only these two turned out well, the rest I considered not fit to be shown. It's soft and fluffy of course with doughnut taste, and a new look. For recipe please click the link above and if you want to know the step by step version click here http://www.myresipi.com/top/detail/208. Original source of recipe was from Yani @MResipi.com. I just discovered her blog.wow great blog with lots and lots of wonderful recipes to learn.

Jalan-jalan blog walking terpandang donut pintal ini didapur Izah..nampak menarik..jadi saya cuba. Adunan menghasilkan 8 biji donut tetapi yang cantik untuk buat photo shoot ni hanya dua sahaja..yang lagi enam sesuai buat masuk mulut. Tangan ni kata orang Johor kasar berdegor...Resipi asal datang dari Yani dari Myresipi.com..saya sempat juga jengah ke dapur Yani..mak aii..best-best betul sentuhanya, pelbagai resipi yang menarik yang sesuai buat sajian harian. Donut ini sama seperti donut biasa..lembut dan gebus cuba dia buat facelift sikit berpintal-pintal. Saya suka resipi ini sedap dan sesuai buat minum petang ataupun breakfast. Untuk resipi click pada link yang saya taipkan di atas. Apa pun terima kasih pada Izah dan Yani kerana sudi berkongsi resipi menarik ini

Next Post - Orange Blended Cake

3 comments:

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

kak paty tuk anak2 mmg sesuai la ni...suka la depa tgk donut yg berpintal2 ni.nampak sedap...

HomeKreation said...

Ambpoi, sana-sini dok pintal roti.... mana lah sempat Along nak main pintal2 ni... minta seketoi KakPaty!

Nuridah said...

Assalamualaikum Kak Paty,

wah dok memintal ya...kita kat sini berpintal tengok donut tu...hehe..ish ada ke kak org berpintal2...mau reput tulang....haha

You Might Also Like These

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...