Tuesday, January 24, 2012

TALAM KENTANG BERLAUK



Kuih talam doesn't have to be creamy and sugary, this talam is the savoury version. It's easy to prepare and tasty. You can use either beef, chicken or event dried shrimps. Try this absolutely tasty!!!
Kuih talam yang simple menggunakan kentang dan inti daging. Mudah membuatnya kentang direbus, dilecek dan dimasukkan tepung, lada sulah garam lalu dikukus selama 20 minit. Taburan atas talam dimasak cara memasak inti karipap dan boleh menggunakan ayam, daging mahupun udang kering. Talam ini mengenyangkan dan sesuai dijadikan sajian petang atau sarapan pagi.

Next Post - Chocolate Milo Cupcakes

2 comments:

quinnie said...

alamak sedapnya kak kuih talam....ada inti lagik..saya dah lama betul tak buat talam inti cam gini...daging plak tak dek nak buat inti..huhuhu

Paty's Kitchen - Cook with passion. said...

Salam Quinnie..akak pun lama tak buattalam berlauk ini, kebetulan ada inti lebih buat calzone hari itu akak pun try talam kentang ini.Kalau suka boleh juga buat dua lapis macam talam biasa...lapis santan putih atasnya

You Might Also Like These

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...