Friday, February 03, 2012

BLESSING FRIDAY :- NASI GORENG AJE !!!!


It's Friday the 3rd February 2012. Let's cross the border and let's move to Thailand. I'm gonna share with you Thai Chili Fried Rice with Fried Fish for breakfast and towards noon, the 7o's favourite cake Bangkok Kaya Cake.

Fried Rice has always been an Asian favourite breakfast menu, the best way of using leftover food. I used my leftover rice and left over fried chicken for this fried rice. I shredded the fried fish into small pieces and added to the fried rice and not to mention the Thai Red Curry Paste which add a unique flavour to this Rice.

So that's all for breakfast - SAWADEE KAP
Hari ini simple aje, saya hendak bawa anda jalan-jalan ke Thailand, sarapan dengan Thai Cili Fried Rice dan lewat tengah hari nanti kita makan Bangkok Kaya Cake. Biasalah orang Asia ini terutama kita di Malaysia ini, nasi kalau ada lebih sarapan esoknya tentulah Nasi Goreng. Nasi Goreng ini saya masukkan Thai Chili Paste dan Ikan Goreng semalam yang lebih. Ikan Goreng tu saya carik-carikkan masuk aje dalam Nasi Goreng tu. Ini cara arwah umi saya mengelakkan makanan semalam terbuang. Ikan Goreng lebihan semalam kalau dipanaskan balik dah tak sedap..jadi keras dan kering so ini adalah jalan terbaik untuk menggunakanya semula. Simple..Sedap and Satisfying...ha..ha...boleh juga panggil Nasi Goreng 3S.

Next Post - Bangkok Kaya Cake

4 comments:

Chik Mimi said...

salam kak paty looks soooo yummy fried rice tu,betul2 orang2 dulu suka masukkan ikan goreng dalam nasi utk elakkan dr menbazir tapikan memang sedapppppp kan kak

mokwo® said...

salam kak paty...mokwo memang selera org dulu2...suka nasik goreng yg letak all sorts of ikan!

Ayu Safieza @ Humaira' said...

Assalamualaykumwbh kak paty....missed u.....ayu sibuk jap lps masuk opis dua hari ni....mmmmmmm nak numpang bfast ngan kak la......jap2 goreng kepok keping ngan nasi goreng ni...perghhhh!!!

Munatycooking said...

Fatimah, This looks Yum! I want to be your neighbor :)

You Might Also Like These

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...