Friday, February 24, 2012

HOMEMADE CHICKEN NUGGETS


Surprisingly these chicken nuggets are easier then I thought.!!! I saw the recipe in Juwita Jamaluddin blog, yeah..she made heart and star shape nuggets. First I thought of following her recipe but then I have one constraint, i"m running out of breadcrumbs so I searched the net and found this in theloveoffood.com. These chicken nuggets are the reminiscent of McDonald nuggets. Same texture and same flavour. Ifyou plan to try this recipe it is important that you blend the chicken meat with food processor to get nice consistency. 


Learn to make this and kiddos at home will definitely love these!!! You can use breadcrumbs for the same recipe.
________________________________________________________________________


Sangka susah..rupa-rupanya senang aje.....saya terpandang resipi ini di dapur juwitafariz blogspot...cantik tenguk dia buat nugget ini...berbagai bentuk terasa teringin pula hendak mencuba. Semua barang ada tapi serbuk roti pula tak ada..jadi saya terpaksa tukar plan cari resipi nuggets yang tak pakai serbuk roti. Alhamdulillah jumpa di blog The Love Of Food. Teliti resipi dan video yang disiarkan..nampak begitu mudah sekali. Jadi apa lagi saya pun buat...buat sedikit dulu nak biasakan dengan resipi..lepas test dan diberi penghakiman oleh juri-juri di rumah saya pun buat lagi....buat frozen pula, pesan dengan anak-anak kalau dia orang lapar..goreng sendiri. Senangkan buat makanan macam ini. Untuk mendapatkan isi ayam yang sekata sebaik-baiknya guna food processor..consistency ayam akan lebih cantik dibanding kalau pakai blender. Resipi ini sesuai untuk dua cara...cara McDonald dan juga cara menggunakan serbuk roti macam Juwita buat..kalau yang ada sikecil di rumah tu..hendak tarik perhatian mereka buat macam Juwita...buat..buat berbagai bentuk yang anak-anak suka. Biasanya kalau orang dewasa akan cicah dengan cili sos dan sikecil dengan tomato  sos..kalau rajin tambahkan sedikit salsa timun atau salad.

Next Post :- Breakfast Menu

4 comments:

CitarasaKu said...

Salam Paty's ...nampak macam susah buat nugget nie ,kita selalu beli...pasnie boleh lah cuba resepi paty's pulak insyallah. Dah terbayang dah kat mana

rahel said...

Kak Paty,Rahel suka sangat mkn nugget ayam ni,nampak senang je buat kan?

Diana @ Melley Mey said...

Assalamualaikum akak...
diana pun dah lama salin resipi nie.. tapi x buat juga smpi skg.. heheh... ermm mmg nampak sedap n buat sndiri lg puas hati kan akak...

Uncle Lee said...

Hi Paty, I suka ni chicken nuggests. Ini bila watching TV 'Sex in the kampong', kan, nice to munch2, sedap best, ha ha.
Your cooking menu kala hotel2 mana. I have never seen so many delicious foods before.
Hey, you da kawain, kan? Ha ha ha.

Paty, I just copied 3 of your ikan asam pedas, crab kering, asam ikan with pickled vegetables. Boleh?
Outang you teh tarek lambong tinggi, ya.
I really, really love this one! Will ask my isteri to try it.
I love tu sayur asin.
Have a nice weekend,
Lee.

You Might Also Like These

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...