Thursday, December 29, 2011

MEXICAN BREAKFAST WITH CHICKEN HAM & EGG ENCHILADAS


Two more days to celebrate new year, I'm making the countdown...2011 was not a good year for me, life was full of struggls and I'm excited to wait for 2012 hoping that it could be a good year for and family.

Today..I'm going Mexican and we gonna put a popular Mexican Food on our table for breakfast today. It's Chicken Ham and Egg ENCHILADA.

Before that some context on Enchilada from Wikipedia
An enchilada is a corn tortilla rolled around a filling and covered with a chili pepper sauce. Enchiladas can be filled with a variety of ingredients, including meatcheesebeanspotatoesvegetablesseafood or combinations. Fillings include meat, such as chickenbeef or porkseafoodcheesepotatoesvegetables, and any combination of these. Enchiladas are commonly topped or garnished with cheesesour cream,lettuceolives, chopped onionschili peppers, or fresh cilantro

This is another simple breakfast that your children can help you to prepare it. For the filling today I go for all the store boiught ingredient except for the eggs. I made some scrambled eggs to top together with the chicken ham. No sauce, we prefer that way. It's good to store some tortilla in the fridge...any time you want it you just need to think of the fillings to use. This enchilada is filling and very satisfying.

Hari ini kita ke Mexico la...kita breakfast dengan enchiladas. Enchiladas ni lebih kurang adik beradik dengan burritos, menggunakan tortilla cuma cara penyedianya agak berbeza. Kalau burritos tu selalunya digolong tapi ini dilapiskan kemudian dipotong macam pizza berkeping-keping...ada juga yang lipat. Ada dua cara nak buat enchiladas ini sama ada kita bakar dulu roti dan isikan inti atau kita bakar sekali dengan inti supaya cheesenya meleleh-leleh dan cair. Biasanya makan dengan sos..tapi saya lebih sedap makan begitu aje.

Untuk enchiladas hari ini saya buat yang mudah, saya buat scrambled eggs dan saya hiris-hiriskan chicken ham...bakar dan kemudian taburkan sayur-sayuran. Enchiladas ini sedap dan mengenyangkan.



CHICKEN HAM ENCHILADAS

Print Friendly and PDF

3 cups shredded Cheddar cheese, divided

2 cups slice cooked chicken ham
2 cups sour cream or mayo
1 can condensed cream of chicken soup, undiluted
1 (4 ounce) can chopped green chilies
2 tablespoons finely chopped onion
1/4 teaspoon pepper
1/8 teaspoon salt
10 (8 inch) flour tortillas, warmed
3 eggs make into scramble eggs
1 cup diced fresh tomatoes
1 cup slice purple cabbage
Lettuce

Directions

In a bowl combine sour cream, chilies, onion pepper and salts

poon about 1/2 cup off center on each tortilla; roll up. Place seam side down in a greased 13-in. x 9-in. x 2-in. baking dish.

Cover and bake at 350 degrees F for 20 minutes. Uncover; sprinkle with remaining cheddar cheese. 

Bake 5 minutes longer or until cheese is melted. Let stand for 10 minutes before serving.

Add the scrambled eggs, chicken ham, lettuce, cabbage and tomatoes,

10 comments:

Puan Ros @ Sinaranmenu.blogspot said...

wak kak sedap dan mengeyangkan ni.Semalam ros buat karipap guna roti.Maybe you should give atry kak.I just put the N3 just now.

liza said...

salam kak paty...bestnya, Liza suka mkn benda2 cam pizza ni....besttt

Paty's Kitchen - Cook with passion. said...

Salam Rose...awal betul bangun.....akak dah pergi jengah dah dapur Rose..memang bagus..nanti akan try akak calling 2 Rose ya..thanks for sharing

Paty's Kitchen - Cook with passion. said...

Salam Lizza...selamat pagi... inilah diabila dah jadi chef kat umah..kan kadang-kadang buntu idea...benda-benda segera macam nilah senang difikirkan buat alas perut pun jadilah. Memang sedap enchiladas kalau tak ada tortilla pakai capati pun boleh

izahdaut said...

assalamualaikum kak..
banyak betul idea akak nak masak. aduh.. saya kalau pagi2 selalu buntu idea nak maasak apa. pulak2 tuk budak kecik berdua tu hehe... good idea ni. tq kak

Paty's Kitchen - Cook with passion. said...

Salam Izzah....bukan apa..akak kalau dah memborong ambil aje..pas tu baru fikir nak buat apa..benda-benda macam senang..main taruk aje...

cik cek said...

Kakkkk...cek dtg ni nak join bekpas....:)

cik cek said...

upsss...cek dah sampai Mexicola...bestnya dapat bekpas ngan akak..:)

Paty's Kitchen - Cook with passion. said...

Salam cik cek...rasanya cicek dah terlepas flight..dah abis...cikcek makan lunch om putih pula la akak buat parmesan crusted oats chicken. Dah ada tas meja so layan diri.

Paty's Kitchen - Cook with passion. said...

Salam cikcek..alamak dah terlepas juga ke Mexico..akak ingat dah terlepas flight...anyway ola cikcek.

You Might Also Like These

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...