Tuesday, December 06, 2011

GUEST POST - 1MALAYSIA BREAKFAST MENU,PATYSKITCHEN FEATURING IN MUNATY COOKING MAGAZINE - DECEMBER ISSUE


 

In this issue we have Author Maureen A.MillerAuthor Lily Sawyer, and food blogger Fatimah from Paty'sKitchen. We have eight mouth-watering recipes waiting for you to try. Don't forget that you can be part of our magazine, and we always look forward for your contribution. Hope you enjoy it! - This was from Munaty Cooking Magazine - December Issue.

I am honored to be invited by Munaty Cooking Magazine as her guest post. I remembered a year ago when I was reminiscing for some breakfast menu, I stumbled upon Muna's Blog, I was intrigued with her Strawberry Crepes, I love her presentations and choices of dishes. I love to be around her circle of networking.  Ever since  then, I never stop paying frequent visits whenever I could. Muna hails from UAE and she has been religiously coordinating this foodie magazine and what I love about Muna Cooking Magazine was her guest post from author all over the world. It's fantastic...how food get us connected around the globe

Today, I was really happy to be a guest on Munaty Cooking Magazine. Thank you, Muna, for such great opportunity to be featured on your on line magazine

At first, I wasn’t sure what recipe I would make. Then, I thought I would make something to highlight on Malaysian Food. I realised that not many people know about Malaysia Food as compared to our neighbour Thailand. I wrote the multi facet of Malaysian Food and zoom on our 1Malaysia Breakfast with NASI LEMAK and SAMBAL UDANG as the recipe to share with. You can view the article here http://munatycooking.blogspot.com/p/munatycooking-magazine.html


Do visit her blog and her online magazine... you find yourself connected to the world fabulous foodie's and awesome food and recipes.
_________________________________________________________________________


Saya diundang sekali lagi sebagai Guest Post untuk Munaty Cooking Magazine. Majalah masakan online ini adalah milik Muna Kenny yang menetap di UAE. Sebelum ini Muna pernah mengundang saya untuk berkongsi resipi Malaysia dalam blognya, kalai ini saya diundang sekali lagi untuk majalahnya. Pada mulanya pening juga memikirkan apa yang hendak dikongsikan tetapi memandangkan masakan kita kurang dikenali saya mengambil kesempatan untuk memperkenalkan menu sarapan yang saya gelarkan 1Malaysia Breakfast. Semua menu dalam write up saya memang sudah saya buat N3 dalam blog saya, cuma kali ini saya  menulis tentang sarapan kegemaran masyarakat Malaysia..dari Nasi Lemak ke Roti Canai, Mee, Roti Bakar, Kuih Muih dan Teh Tarik.

Dengan sedikit atikel dari Kementerian Perlancungan saya tuliskan sedikit latar belakang makanan dan sejarah masakan setiap bangsa di Malaysia. Untuk mengetahui lebih lanjut tentang 1 Malaysia Breakfast Menu sila kumjungi Munaty Cooking Magazine di http://munatycooking.blogspot.com/p/munatycooking-magazine.html

Next Post - Tea Loaf


_________________________________________________________________________


16 comments:

Nuridah said...

Assalamualaikum Kak Paty

maaf kak,kita ni selalu ketinggalan dan lambat balas kunjungan...kdg sibuk arrh kak!! Hehehe...

cantik Nur tengok gambar akak dlm magazine tu...nice photo and fabulous breakfast.All your breakfast presentation looks yummylicious...only me aja yg tk ada time nk cuba...hahaha.

Munatycooking said...

Thank you Fatimah, it was a pleasure to have you :)

Nieza said...

bestnyer kak...tahniah dapat jemputan tu.Memang menarik resepi yang akak kongsikan..semoga terus berkongsi lagi:)

Rosa's Yummy Yums said...

It is a marvelous magazine!


Hpping over to Muntycooking.

Cheers,

Rosa

Paty's Kitchen - Cook with passion. said...

Salam Nur....kita dijemput jadi tugas kita highlightkan yang di best. Tentu kita suka kan bila orang luar tertarik dengan masakan kita, so akak udah jalankan tanggungjawab akak,

Paty's Kitchen - Cook with passion. said...

Hey Muna I love the layout of the magazine - stylo

Paty's Kitchen - Cook with passion. said...

Hi Nieza apa lagi...Nasi Lemak la patut masuk ke persanda dunia, 1Malaysia suka Nasi Lemak jadi itulah yang akak promotekan

Paty's Kitchen - Cook with passion. said...

Hey Rossa thanks for hopping by....

cik cek said...

Tahniah Kak Paty....happy bila ramai dah blogger diundang ...dan masak2 tuk diletakkan dalam magazine...bestkan...

cik cek said...

Upsss...terlupa la pulak...nak tabik spring kat akak pulak...:)

maz said...

salam kakkk..TAHNIAH dri kita..smga rspi2 kak trus mndapat tmpat diluar sana..jual msakan negara...tahniah skli lagi kak...muahhh...

Puan Ros @ Sinaranmenu.blogspot said...

Salam kak paty,hari ni kita naik senandung malam je sebab siang sibuk sangat kat office.Dont want to miss the opportunity to congratulate you.Well done kak for the effort to promote our country.Tahniah lagi sekali ya.

Paty's Kitchen - Cook with passion. said...

Salam cikcek people in middle east memang sudah menunjuk minat dengan masakan kita jadi udah diberi peluang akak cubala promote apa yang patut

Paty's Kitchen - Cook with passion. said...

Salam cikcek akan pun tabik spring dengan cikcek bukan senang ooi nak buat kek checker board tu

Paty's Kitchen - Cook with passion. said...

Salam Maz akak buat apa yang patut aje...sebenarnya masakan kita hebat2 tapi entahlah kurang dapat perhatian tak tahu apa sebabnya, so kita semua kena pakat2 promote Malaysia food

Paty's Kitchen - Cook with passion. said...

Hei thanks Puan Rose....kalau Puan tenguk afc diastro kita banyak tenguk masakan thai dan vietnam kan masakan kita kurang kesian tenguk chef wan seorang sahaja yang promote masakan kita padahal kita punya makanan yang hebat dan chef yang hebat...kena cari jawapan pada isu ini ha,,..haa....bukan apa kadang2 saya tension tenguk semua ni

You Might Also Like These

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...