Friday, December 02, 2011

MEATLOAF STUFFED WITH EGGS


If you happen to browse through any December women's magazine or cookbook  you will see lot of this recipe. It's a favourite recipe for thanksgiving...and I am so intrigued with the recipe and made one for my daughter Tyca's 18th birthday dinner. Surprising they loved it so much. I brown some slice potatoes, onion and green peas as a side dish. Serve this with black pepper sauce and some baguette. Heavenly delicious and now I can see why this dish is so...so.....famous as a thanksgiving dinner. It's easy to make and you can use the leftover for the next morning breakfast sandwich.

INGREDIENTS
2 pounds ground beef
2 eggs
1 cup bread crumbs (up to 1 1/2 cups)
1 cup grated Parmesan
1 tablespoon BBQ seasoning
1 tablespoon black pepper
2 tablespoons fresh chopped 
arsley leaves
2 cloves garlic, minced or pressed
1 onion, diced
1/2 cup ketchup
1/4 cup Worcestershire sauce
1 cup milk


Stuff Eggs
3-5 hardboiled eggs


PREPARATIONS

Preheat oven to 350 degrees F.

In a large mixing bowl, combine ground beef, eggs, breadcrumbs, Parmesan cheese, BBQ Sauce, garlic, onion, ketchup, Worcestershire. 


Mix well, gradually adding the milk (if it seems too moist, add bread crumbs until it is a consistency that will form a loaf without flattening. 


Flatten the meatloaf on a plastic. Arrange hard boiled eggs at the centre. Fold left and right side of eggs. Shape loaf oblong.


Spray a large baking or roasting pan with a non-stick spray and place the roll the meatloaf in. 


Brush top with ketchup. Bake for 35 to 45 minutes or until the meat thermometer registers 160 degrees F.

Let rest 15 minutes, then cut and serve. Gravy is optional. - I used Black Pepper sauce




_________________________________________________________________

Kalau anda berkesempatan untuk ke kedai buku dan membelek-belek buku majalah Wanita atau pun buku masakan keluaran December, anda pasti ketemu dengan resipi ini. Ialah Kristmas hampir menjelang dan resipi ini adalah resipi kegemaran masyrakat Kristian meraikan Thanksgiving. Terliur dan teringin hendak merasakanya saya buat makan malam meraikan majlis Ulang Tahun anak saya TYCA yang ke 18.

Saya sediakan kentang dan kacang peas goreng. Makan bersama roti Perancis dan black pepper sos. Hem....ternyata mendapat sambutan di rumah. Look's like anak-anak suka...keesokanya dicari lagi..dibuatnya sandwich jadikan sarapan pagi.  Resipinya mudah aje..macam kita buat bergedil daging cuma meatloaf ini dibakar.

Next Post - Pear Turnover


_________________________________________________________________________






8 comments:

Nieza said...

sedapnya pepagi kat sini tgk menu gini kak..boleh tumpang bf ni..hehe

Puan Ros @ Sinaranmenu.blogspot said...

Salam.My hubby love meat loaf.Yang ni nampak sedap sungguh.will definitely give a try with this recipe.Thank you kak paty.Sorry if I wrongly called you kak ya.

Nazrah said...

salam kak..ooooiii sedapnya..

cik cek said...

Ghajinnya kak paty ni...macam2 menu ada kalau singgah kesini..byk yg cek tak penah makan ...tak penah buat lagi...mesti sedap ni kan..:)

Paty's Kitchen - Cook with passion. said...

Salam Nieza....tulah dia geram tenguk dalam magazine..cantik2 meatloaf depa...akak pun trylah..sedap Nieza makan dengan black pepper sauce kepit dengan toi buat macam sandwich tulah cara kita...budak2 sukala menu macam ni.

Paty's Kitchen - Cook with passion. said...

Salam Puan Ros..yeah it s ok to call me Kak, lebih selesa...I believe dalam group blog kita ni akak lah yang paling senior dari segi umur...dari segi masak,,baru nak taktih. Try this kalau nak ikut tekak kita boleh jugalah letak jintan manis dan jintan putih..tapi akak rasa black pepper tu pun dah cukup. HB pasti tabikan puan ros. Dont forget the black pepper sauce.

Paty's Kitchen - Cook with passion. said...

Salam Naz....jemputlah ya layan diri,....

Paty's Kitchen - Cook with passion. said...

Salam cik cek...ginilah ya ghajin tu sebab nak selamatkan bahan, akak beli daging nak buat kroket keledek ari tu jadi ada lebih akak buat meatloaf ni...ala cikcek...macam akak cakap macam bergedil daging dan juga macam burger..3-1 punya rasa. Boleh cubala..budak2 memang suka makan macam ni

You Might Also Like These

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...