Satu yang saya suka tentang snak ini ialah ianya cukup ranggup dan mudah menyediakannya Untuk bahan intinya boleh digunakan apa saje. Resipi kali ini saya gunakan isi ayam dan udang dicincang bersama sengkuang air dan daun bawang.
Snak ini sedap dimakan panas-panas bersama sos cili atau sos kicap
Fried Wanton
RECIPE SOURCE: PATYSKITCHEN
300 g ayam kisar
150 g isi udang dicincang
3 biji sengkuang air dicincang
1 batang daun bawang dicincang
1/2 sdt minyk bijan
1/2 sdt sos ikan
1/2 sdt tepung jagung
sedikit lada sulah
garam secukup rasa
minyak untuk menggoreng
150 g isi udang dicincang
3 biji sengkuang air dicincang
1 batang daun bawang dicincang
1/2 sdt minyk bijan
1/2 sdt sos ikan
1/2 sdt tepung jagung
sedikit lada sulah
garam secukup rasa
minyak untuk menggoreng
Cara Menyediakannya
- Campurkan semua bahan sehingga sekata
- Sudukan inti masukkan kedalam kulit wanton dan punjutkan
- Panaskan minyak dan goreng kekuningan
RECIPE SOURCE: PATYSKITCHEN
No comments:
Post a Comment