Tuesday, October 07, 2014

SPIRAL BEEF CURRY PUFF/KARIPAP PUSAR DAGING


Saya telah temui resipi kulit karipap pusing yang cantik dan ranggup. Pertama kali mencuba resipi ini dari Sheila - http://spicesjourney.blogspot.com/2012/07/karipap-pusing-sardine.html, ternyata sangat puas hati cuma saya perlu membuat lebih banyak latihan supaya pusarannya akan lebih cantik dan menarik. 

Anyway amat berpuas hati karipap ini amat ranggup walaupun sampai ke petang. Untuk inti karipap seperti biasa boleh dibuat inti ayam, daging mahupun sardine. Saya lebih gemar inti daging bersama kentang.



Karipap Pusar Daging




Bahagian A
  • 1 cawan tepung gandum
  • 1 sdb tepung jagung
  • 2 sdb shortening
  • 2 sdb margerin


Satukan sehingga menjadi doh.

Bahagian B

  • 2 cawan tepung gandum
  • 1/4 cawan minyak masak
  • secubit garam
  • 1 1/2 cawan air - (satukan air dengan garam)


Satukan menjadi doh



RECIPE SOURCE: http://spicesjourney.blogspot.com/2012/07/karipap-pusing-sardine.html

all images & content are copyright protected. please do not use our images without prior permission. if you want to republish this recipe, please re-write the recipe in your own words, or simply link back to this post for the recipe. thank you. 


No comments:

You Might Also Like These

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...