This may look simple...but mind you it can be so addictive.....favourite Malay style Fried Egg Plant...double dose with fried anchovy sprinkle on top...perghhhhh...never stop with 1 plate of rice...I guaranteed you..ha..ha
- 2 terung panjang dibelah dua dan dipotong 3
- sedikit kunyit dan garam untuk menggoreng
- minyak secukupnya untuk menggoreng
- 25 cili kering direndam
- 1 biji bawang besar
- 3 ulas bawang putih
- garam, gula dan perasa secukupnya
Cara Menyediakanya
- Blend cili bawang besar dan bawang putih sehingga menjadi pes halusa
- Lumur terung dengan garam kunyit dan goreng, angkat dan toskan
- Panaskan minyak dan tumis cili yang diblend sehingga garing
- Masukkan garam, gula dan perasa..
- Angkat dan curah atas terung goreng
Notea :- Boleh juga ditabur dengan ikan bilis goreng
Recipe Source :- PATYSKITCHEN
all images & content are copyright protected. please do not use our images without prior permission. if you want to republish this recipe, please re-write the recipe in your own words, or simply link back to this post for the recipe. thank you.
1 comment:
Haha .. saya pun selalu juga goreng terung berlada mcm ni ... memang makan bertambah
Post a Comment