Saturday, July 09, 2011

FRIDAY BUKA PUASA MENU - CHICKEN BITES FRIED RICE, POTATO SALAD AND KUIH LOMPANG JAGUNG

Chicken Bites Fried Rice
Cajun Chicken Bites
Potato Macaroni Salad
 

Drink of the Day - Samudra Punch
These were yesterday - Friday Buka Puasa Menu. I made a one dish meal Chicken Bites Fried Rice With some Potato and Macaroni Salad, as for dessert I made Malay delicacy again, this time is kuih Lompang Jagung. Drink for the Day was Samudra Punch - a mixture of fresh oranges and lemonade. Simple and satisfying. Well sometimes Simplicity is the best!!!!!
__________________________________________________________________

Semalam kita orang anak-beranak buka puasa dengan nasi goreng aje. Saya buat nasi goreng pedas makan dengan ayam celup tepung. Sekarang ni tengah mabuk dengan cajun, saya perap isi ayam dengan cajun dan paprika, celup dengan tepung naik sendiri dan goreng...wola....memang sedap untuk yang suka meratah. Sidesnya pula saya buat potato macaroni salad, sedap selepas didinginkan setengah jam sebelum makan.

Pemanis mulutnya pula saya buat lompang jagung dari buku resipi Kak Ita, buat 1/2 adunan aje takut terbuang nanti, Minumanya pula saya namakan Samudra Punch, tengah-tengah puasa ni tekak haus aje, sesuailah kalau dapat jumpa samudra buat penenang jiwa.

Pendek kata menu simple dan memuaskan. yalah hari-hari nasi jemu jugakan. Kadang-kadang simple-simple macam ni memang menyelerakan. Esok dan lusa rehat puasa, Isnin sambung balik. Fikir hujung minggu ni nak balik Penang pula, nak relax-relax dulu ...chow.......

Next Post - Chicken Bites With Cajun
_______________________________________________________________

3 comments:

HomeKreation said...

Salam & good morning KakPaty. Kita pagi2 dh datang, nampak pulak nasi goreng & ayam yg melempah2 dlm pinggan tu, waduh kalau abis tu satu hari tak payah makan dah....hehehe

Mas said...

akak....sedappnya set nasi goreng tu...

cik cek said...

Kak Patys....

Mcm2 menu bukak posa akak masak...sedap2 lak tu...emmmm...bestnya...:)

You Might Also Like These

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...