Wednesday, July 06, 2011

GULAI IKAN TALANG MASIN / SALTED FISH CURRY


The best Salted Fish Bones Curry that I had tasted was at the Padang International Rice in Transfer Road Penang, a real authentic Penang Curry. 

The unique of this curry is that it uses salted fish bones. Ikan Talang is the best fish for this dish. Beside the main ingredients you can add in pineapple slice or eggplant or even sweet potatoes. 

I added all. Serve with hot rice and Sambal Belacan.

INGREDIENTS
400 gm salted fish bones - I used Ikan Talang - soak for at least 1 hour
2 sweet potatoes quartered
2 eggplants quarter - I used green eggplants
5 slice of pineapples

For the Curry Paste
2 packet salted fish curry paste
1 coconut milk
2 cups water

Mixture all and put in a pot.

For Saute shallots
5 clove garlic - slice thinly
7 shallots - slice thinly
3 string curry leaves
1 tbsp cumin seeds
1 tbsp mustard seeds
5 dried chilies - cut into 1" lenth
1/2 cup cooking oil
Saute all ingredients and pour into boiling curry.

PREPARATIONS

In a pot add water, coconut milk and salted fish. Simmer together with sweet potatoes until sweet potatoes are done and salted fish cook.
Add in egg plant and pineapple.
Finally add in saute shallots.
Adjust taste. Don't add salts as the salted fish is salty enough.
__________________________________________________________________

Paling sedap yang pernah saya makan ialah di Padang International Trasger Road Penang, sampai menghirup la... cukup suka resipi ini. Selalunya kalu saya masak, saya lebih gemar gunakan tulang ikan talang dan masak cara tumis darat. Bahan sampingan lain saya masukkan terung hijau, nenas, keledek dan juga kacang panjang.

Next Post - Deep Dark Chocolate Brownie With White Chocolate Drizzles

_________________________________________________________________




6 comments:

Noor said...

Paty nie adalah kari yang saya paling suka. Jika ada sambal belacan lagi ummph.Paty you ada kat penang ke...sebab nasi padang yang famous time saya kecik dulu tu dekat belakang Hq polis masih ada lagi tak. Lama saya tak lalu kat situ dah.

Paty's Kitchen - Cook with passion. said...

Salam Noor, memang dekat belakang Balai Polis, mana lagi kedai nasi Padang tu masih utuh sampai sekarang. Kak kat Ipoh tetapi dua minggu sekali balik Penang tenguk umah kat sana. Kalau sampai Penang time tengah hari situlah tempatnya

cik cek said...

kak Paty's....perghhh...sedapnya gulai ikan talang masin ni...kechur sungguh dibuatnya....telan air liur lagi...:)

Mas said...

perhhhhh...kari ni marbeless....
terliurnya mas tengok...

Diana @ Melley Mey said...

Assalamualaikum akak...
sedapnya gulai ikan masin nie akak... diana suka makan ngan nasi putih panas2... alahai!! terasa plak kesedapannya kat tekak nie.. :)

Paty's Kitchen - Cook with passion. said...

Salam Mas, Diana dan CikCek ini memang favorite Kak kalau masak ni Kak suka masak nasi biar lembik cikit,makan panas panas lagi terangkat

You Might Also Like These

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...