Wednesday, July 09, 2014

BABY KAILAN SALTED FISH / KAILAN IKAN MASIN


Baby Kailan dengan Ikan Masin merupakan menu favourite di mana-mana restoran Thailand atau pun Cina. Mudah dan sedap..saya lebih gemar memasaknya cara Chinese Style yang ranggup dan fresh. Sedap dihidang bersama nasi panas dan lauk-lauk lain.



  • 200 g baby kailan (lebih kurang 3 buku..basuh dan potong kecil)
  • 2 potong tenggiri asin ( goreng dan potong ddu)
  • 5 ulas bawang putih
  • 1 sdb sos tiram
  • 2 sdb minyak masak

Cara Menyediakannya

  1. Panaskn minyak dan tumis bawang putih.
  2. Masukkan sos tiram dan sedikit air
  3. Masukkan sayur dan akhir sekali masukkn ikan masin.
  4. Jangan terlalu lama.
  5. Sayur ini sedap digoreng rnggup
Notes

Adapted from - PATYSKITCHEN

You Might Also Like These

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...