
INGREDIENTS
125 gm butter/ 125 gm mentega
30 gm icing sugar / 30 gm gula ising
125 gm flour / 125 gm tepung
100 gm cornflour /100 gm tepung jagung
30 gm rice flour /30 gm tepung beras
60 gm ground almond /60 gm badam kisar
Cooking chocolate /coklat masakan
Silver beads / Manik perak
Paper cups /cawan kertas
- Pre heat oven to moderate 180 C. Lightly grease oven trays / Panaskan ketuhar pada 180 C dan leserkan dulang pembakar In a large bowl using electric mixer, beat butter and sugar until light and fluffy. /Pukul mentega dan gula sehingga kembang Fold flour/ Masukkan tepung
- Rolls into balls. / Bulatkan adunan
- Bake 12-15 minutes until golden. Cool on trays./ Bakar selama 12-15 minit atau sehingga kekuningan. Sejukkan dahulu sebelum dialihkan ke wire penyejuk
- Melt cooking chocolate using double boiler. Dip cookies into chocolate and sprinkle with the silver beads. Insert in paper cup/Cairkan coklat masakan. Celupkan biskut dalam coklat masakan dan hiaskan dengan gula manik perak atau manik pilihan

__________________________________________________________________________
Cookies ini lebih kurang sama dengan Hazelnut Rozette, banyak bermain dengan cokolat masakan dan manik-manik kek. Cookiesnya ranggup dan banyak rasa cokolat.
Next Post Sprintz Butter Cookies
_________________________________________________________________________
No comments:
Post a Comment