Saturday, March 14, 2015

CHICKEN CUMMIN SAVOURY OATS


Menu sarapan pagi yang paling saya suka. Mudah, sedap, sihat dan mengenyangkan. Tambah sedap bila diperah sedikit lemon. Boleh makan begitu aje atau pun dimakan bersama roti. Ayam atau daging boleh digunakan dan jika suka berempah lagi boleh tambahkan lagi serbuk jintan putih.

Menu ini bukan sahaja sesuai sebagai menu sarapan pagi tetapi saya selalu juga sediakan sebagai menu berbuka puasa gantian kepada bubur lambuk.


Print
Chicken Cummin Savoury Oats


  • 2 cawan instant oats
  • 2 cawan air
  • 1 cawan susu segar
  • 100 g isi ayam dipotong dadu kecil
  • 3 ulas bawang putih
  • 1" halia
  • 1 sdb serbuk jint1n putih
  • 1 biji bawang besar dihiris nipis
  • 1 sdb minyak api

Cara Menyediakannya

  1. Tumbuk bawang putih dan halia sehingga halus
  2. Gaulkan bahan tumbuk dengan serbuk jintan putih
  3. Masakkan oats dengan air sehingga mendidih
  4. Masuk isi ayam dan bahan rempah tumbuk tadi masak hingga masak
  5. Masukkan susu.
  6. Didalam kuali lain panaskan minyak sapi dan goreng bawang besar sehingga kekuningan dan garing
  7. Curah dalam oats yang masak tadi
  8. Adjust rasa

Recipe Source : PATYSKITCHEN 

© PATYKITCHEN ! All images & content are copyright protected. Please do not use my images without prior permission. If you want to republish this recipe, please re-create the recipe, snap YOUR OWN PHOTO and re-write the recipe in YOUR OWN WORDS, or link back to this post for the recipe.

No comments:

You Might Also Like These

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...