Friday, April 15, 2011

THAI MANGO SALAD / KERABU MANGGA THAI


This is a mouth watering Thai dish that Malaysian love so much. Irresistible dish !!! that's how I can described about this dish. A perfect side dish that compliment any main course especially if you are cooking a lot creamy dish. Well not only perfect as a side dish, it can even be a "stand alone dish" just have it as you are having ice cream. Simple to make with simple ingredients. All you need are

INGREDIENTS
Mango (shredded), 400g
Shallots (thinly sliced), 2
Red Thai chili, 2-3
Fish sauce, 3-4 tbsp
Lime juice, 4-5 tbsp
Dried shrimps, 20g
Peanuts (toasted), 40g
Palm sugar, 3-4 tbsp
Dried anchovies (toasted), a handful (this is optional)
Coriander, to garnish

Method:
1. Peel the green mango and shred with a zigzag peeler.
2. Soak the mango in ice cold water to make it crispy.
3. Slightly crush the chilies, shallots, dried shrimps and peanuts in a mortar. Then, put in fish sauce, lime juice, and palm sugar. Mix well.
4. Pour in the above mixture into the sliced mango. Mix well.
5. Garnish with some toasted anchovies and coriander. Serve as a side dish.
  
_________________________________________________________________

Kerabu Mangga Thai, siapa yang tidak akan tergoda dengan sajian ini, lebih-lebih lagi buat kaum wanita. Bukan sahaja makan dengan nasi malah meratah aje pun boleh berpinggan dibuatnya. Untuk resipi kali ini saya buat simple aje sebab bahan tidak mencukupi. Apa pun ini memang favorite saya, kadang-kadang tu buat untuk meratah aje. Menulis mengenainya pun dah buat air liur meleleh, memang sedaplah adik kembar som tam ni. Sila kan.
________________________________________________________________

Next Post - Breakfast Menu
_______________________________________________________________

1 comment:

Anonymous said...

saya tertarik dgn resipi puan..tetapi kalau tulis resepi dalam bahasa melayu lagi okay...kita kengkadang tu tak paham...tenkiu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...