Friday, April 29, 2011

GOOD MORNING MALAYSIA - FETTUCINE CABONARA AND APPLE CINNAMON PANCAKE


Good Morning Malaysia, it's raining heavily outside and today is Friday. My  son was home last night with a few friends staying over for the weekend. I understand they wanted to make a trip to Penang. I have to go the work and got these breakfast for them done. By the time they woke up, I'm gone to work, so I made something simple for "self service"- Fettuccine Cabonara and Cinnamon Apple Pancake, Thought of making mushroom soup but I'm running out of time and I hope these would be enough,

INGREDIENTS



  • 1 tablespoon olive oil / 1sdb minyak zaitu
  • 1 yellow onion, chopped/ 1 biji bawang besar kuning dicincang
  • 2 garlic cloves, crushed / 2 ulas bawang putih
  • slices bacon, fat removed and chopped into chunks (the smokey variety is tastier)/ 4 keping daging bacan hiris nipis 
  • 5 pcs dried black mushroom soaked and sliced/  5 keping cendawan kering rendam dan hiri
  • 2 strig celery leave chopped/ 2 tangkai daun sup cincang 
  • 600 ml light cream/6oo ml krim ringan     
  • 4 eggs/ 4 biji telur
  • 1/2 cup parmesan cheese, the /1/2 cawan parmesan keju shredded variety
  • 1 teaspoon salt, I usually add a little more/ 1 sdt garam
  • pepper/lada
  • 500 g fettuccine pasta / 500 g pasta fettuccine
  • 1 teaspoon oil, for boiling pasta / 1 sdt minyak untuk masak past
  • 1 teaspoon salt, for boiling pasta / 1 sdt garam untuk rebus past
  • parmesan cheese, extra/ pamersan keju lebih untuk tabur di atas


PREPARATIONS 
  1. Place water in a large saucepan with a little oil and salts/ Masak air dalam periuk besar masukkan beberapa titik minyak dan garam
  2. Bring to the boil and add fettucine./ Rebuskan pasta.
  3. Stir for a few minutes to prevent fettucine from sticking together./Kacau supaya tidak melekat 
  4. Meanwhile, heat oil in a saucepan and gently cook onion, garlic, dried mushroom and bacon on medium heat until onion becomes soft being careful not to burn./ Sementara itu panaskan minyak, tumiskan bawang, bawang putih dan bacondan cendawan sehingga layu/
  5.  In a bowl beat the eggs./ Dalam mangkok besar yang lain pukul telur
  6. Pour in cream and whisk together./Tuangkan krimAdd salt and pepper and mix well.Masukkan garam dan lada, Kacau rata./
  7. Transfer cream mixture into saucepan (off the heat) with onion, garlic and bacon and stir quickly to combine./Alihkan bahan dan campurkan bersama bahan yang ditumis tadi
  8. When pasta is cooked, drain into a large serving bowl and stir in the carbonara sauce and combine well./ Bila pasta dah mamsak tosskan dan gaulkan dengan sos cabonara
  9. The heat of the pasta will cook the sauce and thicken./ Kepanasan pasta akan terus memasak krim pada cabonara dan menyebabnya lebih peka
  10. During serving sprinkle some chopped celery and now peas / Semasa menghidang taburkan daun sup dan kacang peas. Serve immediately with some extra parmesan cheese
__________________________________________________________________

Salam pagi Jumaat, wah cuaca betul-betul mendung pagi, ni, subuh tadi hujan begitu lebat sekali. Semalam anak lelaki saya pulang bercuti bersama rakan-rakan. Dengar kata nak bercuti dengan kekawan di Penang hujubg minggu ni. Saya siap dia orang Fettucinne Cabonara dan Cinnamon Apple Pancake. Senang, pandai-pandailah dia orang layan, saya dah nak ke office. Cadang tu nak buat juga mushroom sup baru kena dengan menu pagi ini, tetapi dah tak sempat dan bahan pun dah ada.
Apa pun harap cukup la dan SELAMAT BERSARAPAN dan semoga pagi ini memberkati semua.
__________________________________________________________________

1 comment:

cik cek said...

Emmmm....sempat jugak Paty buat breakfast untuk anak2 sebelum ke opis....hebat ....ibu cemerlang ni.... :)
Ape2 pun menu ni memang fav anak dara kak cek ni...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...