Monday, June 30, 2014

CHICKEN PUFF - SUPER EASY AND SIMPLE



Resipi mudah menggunakan..puff pastry yang siap. Saya selalu menyimpan stok..so kalau terdesak cuma siapkan intinya sahaja. Saya guna inti ayam kentang dan bakar panas-panas untuk berbuka...SELAMAT BERBUKA.

Chicken Puff
Ingredients
  • Kulit Pastry
  • Telur
  • Bijan
Bahan Inti

4 biji kentang di potong dadu
setengh batng carrot dipotong dadu
2 biji bawang besar dipotong dadu
200 g isi ayam
3 ulas bawang putih *
1 inci halia *
2 sudu  rempah kari
1 tangkai daun kari
2 sdb minyak masak


  1. Tumbuk bahan *
  2. Panaskn minyak dan tumis bawang besar sehingga layu
  3. Masukkan bawang putih dan halia
  4. Biar seketika..masukkan rempah kari dan daun  kari
  5. Biar sehingga naik baunya...masukkan ayam, kentang
  6. Tambah air.
  7. Masukkan garam dan gula secukup rasa
  8. Masak sehingga ubi empuk dan  sekali masukkan carrot.
  9. Sejukkan sebelum digunakan.  


Notes
Adapted from - PATYSKITCHEN

No comments:

You Might Also Like These

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...