Monday, June 23, 2014

AGLIO OLIO


Pasta mudah yang tidak mempunyai resipi  khas atau pun bahan-bahan khas. Boleh dimasukkan apa aje yang ada dalam fridge. Saya menggunakan cendwan kering, sausage dan sedikit buah tomato segar. Sesuai buat dinner atau lunch.

Aglio Olio

Ingredients

  • Pasta - apa-apa pasta pun boleh
  • Sausage - hiris dadu
  • Tomato segar hiris dadu
  • Chili Kering hiris nipis
  • 3 sdb minyak zaiton
  • 100 g cendawan kering rendam dan hiris nipis
  • 3 ulas bwang putih dicincang


Cara Membuatnya

  1. Masak pasta angkat dan letak sebelah
  2. Panskn minyk dan tumis bawang putih
  3. Masukkan cendawan kering dan masak seketika
  4. Masukkan sausage yang didadu tadi masak sektika
  5. Masukkan pasta, garam dan lada secukup rasa
  6. Akhir sekali masukkan tomato dan hirisan cili kering
  7. Angkat dan siap dihidang
Notes
Adapted from - Patyskitchen.

No comments:

You Might Also Like These

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...