Pages

Tuesday, May 10, 2011

FANCY DOUGHNUT


The issue with me is that once I started something of what I love doing, I will easily get obsessed. Now, it is DOUGHNUT!!!!!, ha.....ha....Being a BIG APPLE DOUGHNUT fan, I can't help myself to explore all the fancy doughnuts created there. Even if I don't eat, I'll still made a point to see any new design... really crazy, so cute.... and very...very creative. Anyway my Fancy Doughnut is not as fancy as BIG APPLE DOUGHNUT....it's a beginning of my new craze I'll just play around with chocolate rice, rainbow sprinkle and almond flakes. I used the basic doughnut recipe.
Ingredients;
(A)300g high protein flour
200g plain flour
80g sugar
5g salt
20g milk powder

10g yeast
(B) 230ml water
1 medium egg
(C) shortening/oil/butter/margerine
Methods:
1. Combine (A), add in (B) and knead into dough. Add in (C) and continue knead until smooth, elastic and shiny dough.
2. Cover the dough and let it proof for 30 minutes (double bulk), Roll out the dough for 1cm thickness.
3. Use doughnut cutter to cut out doughnuts, let it on tray and proof for another 20 minutes (double bulk).
4. Use medium heat to deep-fry the doughnut till golden brown. Remove, place on absorbent paper.
__________________________________________________________________
Masalah dengan saya ni ialah kalau udah minat sesuatu tu, akan tidak jemu-jemu membuatnya. Sekarang ni dah jatuh cinta dengan donut pula. Suka tenguk donut di BIG APPLE tu, macam-macam design ada, kadang-kadang gila dibuatnya...tak mahu makan pun boleh tukar fikiran,,,,Fancy Donut saya ini tidaklah se fancy donut di BIG APPLE!!! baru tengah belajar jadi saya guna bahan simple-simple aje, guna coklat rice, cokolat urai dan badan hiris. Untuk donutnya pula saya guna resipi asas aje. Warna-warni pada donut ini pasti menarik perhatian si kecil di rumah. Sesuai sebagai sajian petang dan enak bersama Black Coffee atau Chocolate Milk Shake.... so my next post is Chocolate Milk Shake.....kalau mood bagus boleh lah create BISTRO or CAFE mood di rumah dengan sajian ini. - ENJOY!!!!!
__________________________________________________________________
Next Post - Chocolate Milk Shake

__________________________________________________________________

3 comments:

Wanieyra said...

Salam kak...

Kalau donut macam ni, anak2 ira mmg suka sgt. sekali pandang je dah habis....

Sofea said...

singgah tgk donut k.paty yg comel2..bak 2 keyul bolehhh? ;)

Indonesian In Turkey said...

it is looking Fancy Patty ..! ^_^

You Might Also Like These

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...