Monday, February 28, 2011

MONDAY SPECIAL - CRISPY FISH FILLET WITH LEMON SAUCE


If you are bored with rice try this deep-frying panko-crumbs fish fillet. Pair with creamy soup and green salad, this one dish meal completes you balance diet. Save money on your meal by using budget dory fish fillet.

INGREDIENTS

  • 2  large egg whites, lightly beaten
  • 1  cup  panko (Japanese breadcrumbs)
  • 1/2  teaspoon  paprika
  • 3/4  teaspoon  onion powder
  • 3/4  teaspoon  garlic powder
  • 4  (6-ounce) skinless cod fillets
  • 1  teaspoon  black pepper
  • 1/2  teaspoon  salt
  • 1/4  cup  canola mayonnaise
  • 2  tablespoons  finely chopped dill pickle
  • 1  teaspoon  fresh lemon juice
  • 1  teaspoon  chopped fresh dill
  • Lemon wedges

PREPARATION

  1. Place egg whites in a shallow dish. Combine panko, paprika, onion powder, and garlic powder in a shallow dish. Sprinkle fish evenly with pepper and salt. Dip each fillet in egg white, then dredge in panko mixture.
  2. Deep fry till brown.
  3. Combine mayonnaise, pickle, lemon juice, and dill. Serve with fish and lemon wedges and salad.
___________________________________________________________________________

Jemu dengan nasi??? Cuba fillet ikan ini, mudah dan cepat membuat, tak perlu perap. Boleh menggunakan ikan segar atau isi ikan yang dibekukan. seelok-eloknya ikan kod. Tetapi jika nak jumat budget saya cadangkan ikan fillet ikan dory. Kalau tak salah saya satu paket harganya RM5.50 cukup untuk dua orang makan. Sajian ini sesuai dihidangkan bersama sup berkerim, kentang goreng, salad dan roti. Untuk sosnya saya sediakan sos lemon. Kalau yang minat dengan cili sos boleh juga. Sajian ini lengkap dengan khasiat yang diperlukan.

___________________________________________________________________________
Next Post - Creamy Celery Chicken Soup


__________________________________________________________________

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...