Wednesday, February 04, 2015

CHEESY POTATO PANCAKE / PANKEK KENTANG BERKEJU


Resipi ini mirip bergedel kentang cuma bezanya ia dimasak menggunakan minyak yang sedikit jika dibanding dengan bergedil. Cukup mudah menyediakan dan sedap dimakan begitu aje bersama krim masam atau dijadi "side" untuk sajian utama. Saya suka menyediakkanya bersama salmon panggang dan salad.



Print

Kek Kentang Berkeju

YIELD: 6   PREP TIME:  25 minutes   COOK TIME: 20


  • 6 biji kentang direbus dan dilecek
  • 1/2 cawan parutan cheddar cheese
  • 2 tangkai daun bawang dihiris
  • 1 biji telur
  • 1/2 cawan tepung gandum
  • garam dan lada sulah
  • 1/2 cawan minyak untuk menggoreng
  • sedikit krim masam
Cara Menyediakkannya

  1. Satukan semua bahan
  2. Bentuk bulat dan leper
  3. Goreng sehingga kekuningan
  4. Angkat dan hidang bersama krim masam






Recipe Source :- PATYSKITCHEN

@PATYSKITCHEN, all images & content are copyright protected. please do not use our images without prior permission. If you want to republish this recipe, please re-write the recipe in yotur own words, or simply link back to this post for the recipe. Thank You

No comments:

You Might Also Like These

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...