Sunday, February 22, 2015

BOK CHOY BUTTON MUSHROOM


Bok Choy paling sedap dimasak bersama sos tiram. Ini merupakan Chinese Restaurant favourite vegetables dish. Sayurnya ranggup dan manis. Cendawan menambahkan kesedapan pada menu ini. Saya gemar  memakanya bersama nasi panas begitu aje.


Bok Choy Button Mushroom 



  • 1 cekak bok choy dibersihkan dan tos
  • 5 - 6 button mushroom dihiris nipis
  • 3 ulas bawang putih dihiris nipis
  • 1/2 sdt minyak bijan
  • 2 sdb minyak masak
  • 1 cawan stok ayam
  • bawang goreng
  • 2 sdb sos tiram
  • 1 sdb tepung jagung dibancuh bersama 1/4 caan air

Cara Menyediakannya

  1. Masak air dan masukkan 1/2 sdt minyak masak
  2. Celur bok Choy jangan lama celup dan angkat
  3. Tos bok choy dan susun atas pinggana.
  4. Panaskan minyak dan tumis bawang putih sehingga naik baunya
  5. Masukkan sos tiram dan renjis minyak bijan
  6. Masukkan stok dan renehkan seketika.
  7. Masukkan cendawan dan bancuhan tepung jagung
  8. Biar atas api sehingga kuah agak pekat sedikit.
  9. Angkat dan curah kuah atas sayur yang dicelur tadi
  10. Tabur bawang goreng dan hidang.

Recipe Source :- PATYSKITCHEN

@PATYSKITCHEN, all images & content are copyright protected. please do not use our images without prior permission. If you want to republish this recipe, please re-write the recipe in yotur own words, or simply link back to this post for the recipe. Thank You

1 comment:

aji nugraha said...

saya suka sekali ini terimakasih,,, kapan kapan saya buat di rumah nampaknya ena???
Khasiat Jelly Gamat Gold G treating Disease Obat Rematik

You Might Also Like These

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...