Pages

Wednesday, January 26, 2011

PENNES TOMATO SAUCE

I


Try this Penne with Tomato Sauce recipe from Every Day with Rachael Ray, I have tested in my kitchen, wola..... fantastic and the children love it. I omitted wine and replaced with 3 tbsp  chili paste to suit my family taste bud.

INGREDIENTS
1 pound penne
2 tablespoons extra-virgin olive oil (EVOO), 2 turns of the pan
3 tbsp chilie paste
2 garlic cloves, finely chopped
1 small onion, finely chopped
½ cup soft sun-dried tomatoes, chopped
One 28-ounce can crushed tomatoes - I used Prego
½ cup heavy cream 
Freshly ground pepper
1 cup fresh basil, torn or shredded (about 20 leaves) 
Grated Asiago cheese, to pass around the table
preparation
  1. Bring a large pot of water to a boil. Salt the water, add the pasta and cook until al dente.
  2. While the pasta is working, heat the EVOO, 2 turns of the pan, in a large, deep skillet over medium heat; add the garlic, onion  chili paste and sun-dried tomatoes and cook for 7 to 8 minutes, stirring occasionally. Stir in the crushed tomatoes. When the tomatoes are heated through, reduce the heat to a simmer and stir in the cream. Season the sauce with salt and pepper.
  3. Drain the pasta and toss with the tomato sauce until coated. Transfer the pasta to a platter or to individual shallow bowls and top with mounds of the arugula and basil. Pass around the cheese at the table.
    ____________________________________________________________________________

    Cara mudah menyediakan pasta penne, tanpa daging hanya menggunakan tomato segar dan cheese. Resipi asal dari program Every Day Racheal Ray, mudah membuat dan sedap. Saya membuat beberapa perubahan untuk sesuaikan dengan selera kita orang Melayu. Saya tambahkan cili dan buangkan wine. Resipi asal tidak menggunakan cili. Semua bergantung kepada selera masing-masing.

    _____________________________________________________________________________

    Next Post - Crab Stick Soup

    ______________________________________________________________________________








4 comments:

Ayu said...

salam kak paty,
wah ini my kids favourite ni dah lama tak buat pasta..kecur betul nampak pasta akak ni..& the sambal udang tu fuh bukan main menyelerakan!!

Nieza said...

salam kak, hari tu try nk masuk dapur akak tapi tak lepas jer...hari ni boleh pulak...btw best la menu pasta ni saya suka sgt...sedap tu bubuh cili lbh skit..hehe

Paty's Kitchen - Cook with passion. said...

Salam Ayu, terbalik pula dengan anak-anak Kak, mereka kureng sedikt dengan penne ni, lebih gemar spaghetti lagi, apa pun Kak try nak pelbagaikan menu.

Paty's Kitchen - Cook with passion. said...

Salam Nieza, betul cakap Nieza, tekak kita dengan tekak om putih ni tak sama, so kena adjust ikut selerala. Kalau tak masuk cili mungkin muak.

You Might Also Like These

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...