Cara yang paling mudah menyediakan puff dan pastry sekarang ialah dengan menggunakan pastry yang saip. Saya selalu beli dan stock dalam fridge...agak-agak terasa hendak memakanya..cuma fikirkan inti apa yang hendak digunakan. Sudah tidak perlu renyah-renyah lagi. Resipi kali ini saya gunakan sardine. Untuk tidak cepat mual saya tumiskan cili dan masukkan sardin. Boleh la ada rasa agak-agak pedas sedikit.
Perfect Vanilla Cupcake Recipe
Prep time
Cook time
Total time
- Panaskan 2 sdb minyak dalam kuali
- Tumiskan bawang besar sehingga layu
- Masukkan pes cili dan tumis sehingga agak garing sedikit
- Masukkan sardine dan dilecek-lecekan
- Masukkan 2 sdb sos sardin, jus limau dan garam secukup rasa
- Masukkan hirisan cili merah dan biar sehingga agak kering sedikit angkat dan sejukkan inti.
Cara menyediakan Puff
- Untuk mudah membuat puff ini saya guna pastry yang siap dipotong 4 segi jenama kawan
- Masukkan inti selitkan air keliling pastry dan lipat dua
- Sapukan telur di atas dan bakar pada suhu 200 c sehingga masak atau sehingga kekuningan.
@PATYSKITCHEN, All images and content are copyright protected. Please do not use my images without prior permission. If you want to republish this recipe, please rewrite.
No comments:
Post a Comment