Resipi sama seperti epel pie cuma ubahkan buahnya aje dan bentukkannya menjadi mini pie. Resipi asal meletakkan potongan gula caramel tapi kerana susah mendapatkanya saya cuma meletakkan inti pear sahaja. I LIKE..sedap makan panas-panas
Pear Pie
Prep time
Cook time
Total time
Ingredients
Instructions
1-2 keping pastry puff
1 biji telur untuk sapuan
Untuk Inti Pear
5 biji buah pear
25g mentega
50g gula caster
25g gula merah
Dalam periuk cairkan mentega, gula merah, masukkan pear dan masak atas api sambil dikacau sehingga pekat. Sejukkan.
Menyediakan Pie
1. Bahagi pastry pada dua bahagian satu untuk bawah dan satu bahagin untu penutup,
2. Canai pastry mengikut arahan pada bungkusan
3. Sapukan muffin pan dengan mentega
4. Terap pastry dalam acuan.
5. Sudukan inti pear
6. Tutup pastry dan klim tepinya
7. Sapukan dengan telur dan bakar pada suhu 180 C selama 20 -30 minit atau sehingga kekuningan
2. Canai pastry mengikut arahan pada bungkusan
3. Sapukan muffin pan dengan mentega
4. Terap pastry dalam acuan.
5. Sudukan inti pear
6. Tutup pastry dan klim tepinya
7. Sapukan dengan telur dan bakar pada suhu 180 C selama 20 -30 minit atau sehingga kekuningan
Instructions
@PATYSKITCHEN, All images and content are copyright protected. Please do not use my images without prior permission. If you want to republish this recipe, please rewrite.
No comments:
Post a Comment