Saya suka resipi ini..tektur keknya lembut..nyata terasa kopi. Kacang walnut menambahkan keenakkan kek ini. Adunanya agak banyak..kalau ahli keluarga tidak ramai boleh dibuat separuh adunan. Sesuai buat minum petang
Ingredients
10 biji telur
300 g gula halus
305 g mentega dipukul bersama 1 sdt vanila
350 g tepung gandum
100 g cokolat parut/cokolat rice
150 g walnut dicincang
50 g air sejuk (air dalam fridge)
1 sdb ovelette
2 sdt baking power
2 sdb pes kopi
Cara Membuatnya
300 g gula halus
305 g mentega dipukul bersama 1 sdt vanila
350 g tepung gandum
100 g cokolat parut/cokolat rice
150 g walnut dicincang
50 g air sejuk (air dalam fridge)
1 sdb ovelette
2 sdt baking power
2 sdb pes kopi
Cara Membuatnya
- Mentega dipukul dengan esen vanila sehingga putih. Ketepi
- Satukan semua bahan dan pukul sehingga putih dan gebu.
- Masukkan adunan mentega tadi dan satukan dengan adunan telur.
- Pukul seketika sehingga rata.
- Masukkan cokolat rice dan pes kopi kaup rata
- Masukkan dalam acuan 10 x 10 taburkan walnut di atas dan bakar selama 60 minit atau sehingga masak
No comments:
Post a Comment