Permintaa customer mahukan orange cake with chocolate ganache. Saya gunakan recipe butter cake dengan mengganti susu dengan jus limau oren. Parut kulit oren menambahkan aroma dan keenakan kek. Pada mulanya saya rasa jangkal dengan meletakkan chocolate ganache..tetapi nyata ianya mempunyai kombinasi yang menarik dan sedap.
Orange Cake with Chocolate Ganache
Prep time
Cook time
Total time
Panaskan oven pada 180 C
Pukul mentega dan gula sehingga gebu
Masukkan telur sebiji demi sebiji sehingga habis
Gaulkan parutan oren dengan tepung
Masukkan tepung berselang seli dengan jus oren - Saya bahagi pada tiga
Tuangkan adunan ke dalam acuan 8" atau 9" dan bakar selama 40 minit atau sehingga masak.
Pukul mentega dan gula sehingga gebu
Masukkan telur sebiji demi sebiji sehingga habis
Gaulkan parutan oren dengan tepung
Masukkan tepung berselang seli dengan jus oren - Saya bahagi pada tiga
Tuangkan adunan ke dalam acuan 8" atau 9" dan bakar selama 40 minit atau sehingga masak.
@PATYSKITCHEN, All images and content are copyright protected. Please do not use my images without prior permission. If you want to republish this recipe, please rewrite.
1 comment:
sedapnya
Post a Comment