Friday, April 06, 2012

AYU'S BIRTHDAY MENU

Hello there...I'm back again ......ha...ha....MIA again (missing in action....co-act with Chuck Norris) this time around is more to a technical problem with my blogs..look's like I have reached the maximum picasa album storage and I need to purchase more. I just can't upload any more pictures and I can't trouble shoot the problem. Well I have few recipes that I need to upload but was unable to do so. Looks like I have to search for web designer to assist me this. May be I have to take a break for a while until I resolve my problem. In the interim let me share with you my daughter's Ayu birthday party menu. She's my eldest daughter currently in her final year majoring in Human Resources...ha...ha...follow her mama foot steps. Ayu turned 23 on 19th March 2012. On her birthday she was fully occupied with her exam so we postponed her birthday party.

It's just a simple family affairs......more of BBQ party and light meal. So here's the party menu

The Menu


  1. Chocolate Sponge Layer Cake
  2. Mini Vanila Cupcakes
  3. Grilled Shrimps
  4. Grilled Squids
  5. Chicken Kebabs
  6. Hot and Spicy Fried Kueh Teaw
  7. Roti John - Bread with Eggs & Beef
  8. Pudding Balqis
  9. Pineapple punch
The Cocktail - Pineapple Punch


Birthday Girl - AYU


Banyak betul dugaan kali ini, hari itu cuti seminggu kerana sakit, lepas tu sibuk dengan kerja outstation, kali ini seminggu saya terkial-kial cuba nak muatkan gambar-gambar dalam blog ini tidak boleh. Saya sudah melebihi storagenya. Masih belum mendapat solusi hendak menyelesaikan masalah ini. Rasanya kena rujuk kepada pakar dan nampaknya saya terpaksa rehat sementara sehingga masalah ini selesai atau jika yang pernah melalui apa yang saya lalui saya hargai jalan hendak menyelesaikan masalah ini. Ok buat sementara itu kita layan dulu menu birthday party anak sulung saya Ayu. Ayu genap 23 tahun pada 19th March lalu tetapi dek kerana sibuk dengan exam saya tangguhkan partynya. Buat ringkas aje anak beranak sahaja. Menu simple ala BBQ set, birthday cake, kuay teaw goreng, roti john, pudding balqis dan pineapple punch.  Insyallah lepas selesai masalah teknikal ini kita kembali bersiaran.

5 comments:

Amie said...

Happy belated birthday Ayu! Dah besar panjang dah, dah dewasa dah... beruntung Kak Paty, anak dah besar2, moga keluarga Kak Paty sentiasa ceria.

ijayuji said...

Salam kak paty! happy belated besday buat ayu, moga perjalanan n urusan nya dipermudahkanNya kelak insyaAllah! meriahhhhhhhhhnyerrr menu2 besday ayu, untung ada ibu yg rajin nak buat, kalau kita kita order jer kak, malas betul nak baut byk2 gini hihihi..selalunyer kita ni kalau buat byk2 selalu sgt tersilap buat tu kdg malas nak buat 3 adunan ke 4 adunan ke, gerenti tak jadik hihihi...

umi's cup cake said...

Happy Birthday Ayu..bestnya ada ibu yang penyayang dan rajin untuk sediakan menu2 yang menarik...nanti nak rajin macam akak la

Mamasya said...

Salam k.Paty.happy belated bday buat Ayu.sedap nampak menu bday Ayu... terutama yg grilled tu.moga cepat selesai masalah storage gambar di blog...dan k.Paty dpt berblog semula.

LinRosly said...

Assalamualaikum Kak Paty

Selamat Hari Lahir Buat Ayu..Semoga dipanjangkan usia dimurahkan rezeki senantiasa didlm rahmat dan hidayah Allah hendaknya..

You Might Also Like These

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...