Pages

Friday, June 05, 2015

BLUEBERRY CHEESE CAKE II


Ini merupakan resipi kedua blueberry. Terdahulu saya menggunakan whip krim, kali ini saya menggunakan krim masam. Biasanya dua bahan ini disilih ganti untuk mendapatkan cheesecake yang lemak. Lain-lain bahan kekal biasa.

5.0 from 2 reviews
Blueberry Cheese Cake
Print

For the cheesecake
  • 300 g digestive biscuits
  • 60 g  butter dicairkan
  • 600 g full-fat cream cheese
  • 150 g caster sugar
  • 1 sdb tepung jagung
  • 2 biji lemon ambil kuit dan jusnya
  • 3 biji telur
  • 2 biji kuning telur
  • 200 ml krim masam
  • 1 vanilla
 For the topping
1 tin blueberry jem

METHOD
  1. Panakan oven 160°C/fan140°C/ gas 3. 
  2. Hancurkan biskut digestive dan campur dengan mentega cair. 
  3. Tekan dalam acuan spring foam 20cm.
  4. Sejukkan difridge sementara kita membuat fillingny
  5. Pukul krim dengan bahan-bahan lain sehingga ringgan dan gebu.
  6. Tuang dalam acuan biskut tadi dan bakar cara ater bath selama 60-70 minutes Padamkan oven dan biarkan kek di dalam sehingga kek benar-benar sejuk (reggangkan pintu oven).
  7. Keluarkan cheesecake dan sejukkan pula di dalam fridge beberapa jam sebelum makan.
  8. Curah blueberry jem sebelum dihidang

Recipe Source :- PATYSKITCHEN

@PATYSKITCHEN, all images & content are copyright protected. please do not use our images without prior permission. If you want to republish this recipe, please re-write the recipe in yotur own words, or simply link back to this post for the recipe. Thank You

1 comment:

You Might Also Like These

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...