Wednesday, June 24, 2015

IFTAR TREAT - CUMIN GRILLED CHICKEN / AYAM PANGGANG JINTAN


Hari ke enam berpuasa dan di rumah penuh dengan tetamu. Anak sulung saya melahirkan cucu pertama saya,,jadi ramai tetamu, saudara mara dan besan datang berbuka. Saya siapkan menu ini Nasi Kabsah dan Ayam Panggang Jintan. Mudah dan taidak perlu memikirkan lauk-lauk lain, Ayam saya perap semalam supaya ia serap sebati.

Ayam Panggang ini sedap digandingkan dengan air asam dan salad.




Ayam Panggang Jintan 

  • 5 - 6 ketul peha ayam
  • 7 ulas bawang putih
  • 11 ulas bawang merah
  • 2" halia
  • 2 sdb serbuk jintan manis
  • 1cawan yogurt
  • 1 sdt serbuk kunyit
  • garam dan perasa secukupnya
Cara Menyediakannya

Bawang putih, bawang merah dan halia diblend sehingga halus

Satukan semua bahan dan lumur pada ayam.

Perap semalaman dan  bakar sehingga masak







RECIPE SOURCE:  PATYSKITCHEN

all images & content are copyright protected. please do not use our images without prior permission. if you want to republish this recipe, please re-write the recipe in your own words, or simply link back to this post for the recipe. thank you. 

No comments:

You Might Also Like These

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...