Friday, May 22, 2015

GRAHAM CRACKERS CRUST RECIPE


Menyediakan base untuk Cheesecake nampak mudah tetapi jika tidak mengikut sukatan yang betul base akan berderai jadinya. Penting sukatan butter kena betul dan crust hendaklah ditekan di dalam acucan supaya mampat dan dibakar lebih kurang 10 minit. 

Crust yang siap ini boleh bertahan sehingga 3 bulan jika dibalut dengan aluminium foil dan disimpan di dalam fridge


5.0 from 2 reviews
Graham Crackers Crust Recipe
Print



Prep time
Cook time
Total time

  • 12 biskut digestive / krim krakers
  • 1/4 cawan gula
  • 1/2 sdt serbuk kayu manis
  • 85 gm butter / 6 sdb
Instructions
  1. Hancurkan biskut dengan food processor sehingga hancur. 12 keping biskut boleh dapat lebih kurang 2 cawan serbuk roti. Masukkan gula dan serbuk kayu manis
  2. Cairkan mentega dan curah ke dalam serbuk roti tadi. Kepal dan jika bersatu maka crust sesuai.
  3. Masukkan ke dalam springform yang disapu mertega. Tekan sehingga mampat Jangan terlalu mampat.
  4. Panaskan oven dan bakar dulu selama 10 minit
  5. Sejukkan dulu sebelum diguna Jika tidak guna balut dengan aluminium foil dan simpan di dalam fridge Boleh bertahan sehingga 3 bulan
 

Recipe Source :- PATYSKITCHEN

@PATYSKITCHEN, all images & content are copyright protected. please do not use our images without prior permission. If you want to republish this recipe, please re-write the recipe in yotur own words, or simply link back to this post for the recipe. Thank You

No comments:

You Might Also Like These

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...