Kalau yang sudah biasa dengan snak RANGOON CRAB snak ini lebih kurang sama aje cuma intinya saya gantikan dengan ayam Saya membuat 2 jenis lipatan di sini yang berbentuk 3 segi dan yang berbentuk sup ponjut. Snak ini sedap dimakan sos cili Thai
Wantan Goreng Inti Ayam
Yield: - lebih kurang 20 - 25 biji
Snak ranggup berintikan ayam sedap dimakan bersama cili sos
- 2 dada ayam
di cincang halus
- 1 sdt Tumix n
sedikit garam
- 1sk Lada
putih
- 1sb Tepung
jagung
- Daun bawang cincang halus
Cara Menyediakannya
- Kulit watan di letak rata dan sapu air keliling 1cm dari tepi
- Letakkan bahan tadi ditengah kulit
- Ambil kulit wantan satukan penjuru menjadi segi 3
- Celup wantan dalam air didih sup wantan dan ayam masak sikit dan
tidak terbuka masa goreng nanti. Angkat dan tos.
- Dengan minyak banyak
– goreng sampai garing.
- Hidangkan dengan sos cili thai
RECIPE SOURCE: PATYKITCHEN. BLOGSPOT.COM
All images & content are copyright protected. Please do not use our images without prior permission. If you want to republish this recipe, please re-write the recipe in your own words, or simply link back to this post for the recipe.
Thank You.-
No comments:
Post a Comment