Pages

Saturday, September 09, 2017

WANTAN GORENG INTI AYAM


Kalau yang sudah biasa dengan snak RANGOON CRAB snak ini lebih kurang sama aje cuma intinya saya gantikan dengan ayam Saya membuat 2 jenis lipatan di sini yang berbentuk 3 segi dan yang berbentuk sup ponjut. Snak ini sedap dimakan sos cili Thai



Wantan Goreng Inti Ayam

Yield: - lebih kurang 20 - 25 biji
Snak ranggup berintikan ayam sedap dimakan bersama cili sos
  • 2 dada ayam di cincang halus
  • 1 sdt Tumix n sedikit garam
  • 1sk Lada putih
  • 1sb Tepung jagung
  • Daun bawang cincang halus
Cara Menyediakannya
  1. Kulit watan di letak rata dan sapu air keliling 1cm dari tepi
  2. Letakkan bahan tadi ditengah kulit
  3. Ambil kulit wantan satukan penjuru menjadi segi 3
  4. Celup wantan dalam air didih sup wantan dan ayam masak sikit dan tidak terbuka masa goreng nanti. Angkat dan tos.
  5.  Dengan minyak banyak – goreng sampai garing.
  6. Hidangkan dengan sos cili thai


RECIPE SOURCE:  PATYKITCHEN. BLOGSPOT.COM
All images & content are copyright protected. Please do not use our images without prior permission. If you want to republish this recipe, please re-write the recipe in your own words, or simply link back to this post for the recipe.


Thank  You.-

No comments:

You Might Also Like These

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...