Friday, March 02, 2012

DARK CHOCOLATE CHIPS BROWNIES


I was looking for a brownies recipes and I found this. It looks so tempting with the chocolate ganache, I book marked the recipe and made this over the week end, My eldest has been asking me to bake her the brownies. I baked one batch of it, however I omitted the chocolate ganache instead I prepared a whipped cream with some chocolate cake balls. Very chocolaty, moist and absolutely scrumptious. The measurement of this brownies are in oz. A very tempting HiTEA treats and serve with cappucino will made your evening superb.
_________________________________________________________________________


Melayan kerenah anak-anak ini boleh jadi letih dibuatnya, seorang nak brownies dan seorang lagi nak cinnamon rolls. Biasanya kalau kita orang masih tinggal di Penang..selalunya benda-benda macam ni cari aje dekat Gurney Plaza...sedap lepak-lepak di sana waktu petang...nak makan apa semua ada...tapi di sini agak payah sedikit...anak-anak pun malas jadi nak keluar..so kitalah jadi sasaran. Brownies ini permintaan anak sulong...lama jugalah dia minta baru hujung minggu dapat buat. Biasanya begitulah saya cuma layan permintaan dia orang masa hujung minggu...masa tulah pun saya ada masa. 

Selongkar resipi yang ada dan terpandang resipi ini..check semua bahan ada saya buat..lagi pun brownies ni bukanya susah hendak buat. Anak-anak kalau bab brownies ni dia orang pantang kalau taruk kacang so saya biarkan kosong aje. Resipi ini sepatutnya diletakkan chocolate ganache tetapi saya gantikan dengan whipped krim...hem..memang sedap...kaya dengan chocolate lembap dan lembut...ada sedikit macam chocolate moist cake. Sedap makan sambil hirup cappucino.

Next Post Cinnamon Rolls Bun

3 comments:

CitarasaKu said...

Paty's ..brownie dengan kerim look delish la...mmg sedap.

Ucu Faridah said...

hari tu (dah x ingat bila...) buatlah brownie, dah tau memang telor x cukup tapi nk jugak buat..akhirnya ke cik tong brownie ni bersemadi....
tengok akak punya...berkobar2 lah pulak nk buat...

obat alami tanpa efek samping said...

Sangat enak , perlu di coba itu untuk di buat di rumah ! pengobatan tradisional pankreatitis

You Might Also Like These

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...