Friday, March 02, 2012

CINNAMON ROLLS BUN




This is one of my favourite and this was my first attempt. I've tried cinnamon rolls pull apart bread and cinnamon rolls muffins and finally the buns. Recipe heavily adapted from joyofbaking.com. Didn't turned out that well but I will definitely try again until I have the best finishing touch. Mama Mia ,,,,,,,,,the aroma while baking really fantastic....I love the aroma of the cinnamon, I love the texture of the buns and love the glaze. This make a perfect breakfast or even tea over a cup of coffee.
Ini memang kesukaan saya dan anak-anak. Selalunya kalau saya ada trip ke KL..ini yang selalu dipesan oleh anak-anak saya...sama ada Cinnamon atau Cinnamon Bon...di One Utama atau KLCC. Wajib bawa balik. Itu dulu lah masa dia orang kecil-kecil, sekarang ini semua sudah study di KL pandai-pandailah dia orang cari sendiri. Pada mulanya saya fikir susah membuatnya tetapi bila sudah cuba buat Cinnamon Rolls Pull Apart Bread, Bun ini sudah tidak menjadi hal, Senang membuatnya cuba saya tidak mempunyai baking sheet yang sesuai jadi saya buat 1/2 adunan dan bakar dalam mangkuk casserole. Nampak kurang garing sedikit. Insyallah akan cuba lagi sehingga saya dapat the perfect touch.

Next Post - Breakfast Menu

5 comments:

Nieza said...

sedapnya cinnamon roll bun ni kak...lama tak meroti ni..angin meroti dah hilang kemana pun tak taula:)

quinnie said...

sedapnya roti..lama betul saya tak menguli roti..huhuhu..beli roti gardenia je buat lepas rindu nak makan roti..kekeke

Uncle Lee said...

Hi Paty, this is very nice....there are 2 stores here where they sell all kinds of cinnamon cakes, whatever.
But regret I am not a cinnamon fan, though my wife loves it.
You are very creative......
Have fun, keep well.
Lee.

CitarasaKu said...

hihi Paty ...suka makan cinnamon rolls dengan ice-cream vanilla..

Only Fish Recipes said...

wow...that looks absolutely wonderful......cinnamon roll is one of my favorites....I love this version of yours :-) I have awards for you in my space...plz accept :-)

You Might Also Like These

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...