There are a few version of Eggplant Sambal, the Indonesian Taruang Berlado and the Peranakan Terung Sambal. Both are satisfying and make great as a side dish for lunch or dinner. I love my Eggplant sambal with fried anchovies.
Ingredients: 4 slender eggplants 1/2 cup fried anchovies 5 tbsp cooking oil juice of 1 lime Ingredients to blend: 10 fresh red chillies 5 chilli padi 5 shallots 1 clove garlic 1 tsp belachan, toasted Seasoning: 1 tsp sugar 1 tbsp light soya sauce Method:
| |||
__________________________________________________________________
Resipi yang mudah, ringkas dan mengasyikan apabila makan, Terdapat beberapa versi sambal terung ini, yang popular ialah Terung Berlado Indonesia dan Sambal terung Nyonya Peranakan. Biasanya untuk resipi ini terung panjang digunakan tetapi jika tiada apa-apa terung pun boleh digunakan. Untuk resipi ini saya gemar meletakkan ikan bilis goreng. Ini menambahkan kelazatan pada resipi ini,
__________________________________________________________________
Next Post - Talam Lapis Serikaya
__________________________________________________________________
1 comment:
wow, its sound tasty
Post a Comment