Monday, January 12, 2015

POACHED EGG OPEN FACED SANDWICH


Kadang-kadang tekak ni minta yang bukan-bukan satu..kelemahan saya..janganlah bawa saya makan-makan di luar..penyakitnya..bila dah makan balik mesti nak try..ha..ha..menu hari ini adalah pukulan keinginan hendak makan poach egg yang bergegar atas roti...did my research terserempak dengan youtube, Jamie Oliver...apa lagi ini adalah hasilnya. Terkial-kial juga lah hendak hasilkan telurnya tapi kata orang alah bisa tegal biasa..insyallah lama-lama ok kot.

Saya gunakan roti baguette lembut untuk menu ini...sayurannya pula guna apa yang ada aje. edap ditaburkan sedikit serbuk lada hitam

    POACHED EGG  OPEN FACED SANDWICH




    PREP TIME
    COOK TIME
    TOTAL TIME

    INGREDIENTS

    • 2 sdb mentega
    • 4 potong roti baguette
    • Salad 
    • Tomato
    • Timun
    • 4 biji telur di "poach" 

      INSTRUCTIONS



      NOTES


      Recipe Source :- PATYSKITCHEN
      @PATYSKITCHEN, all images & content are copyright protected. please do not use our images without prior permission. If you want to republish this recipe, please re-write the recipe in your own words, or simply link back to this post for the recipe. Thank You

      2 comments:

      Rosdi Eunos said...

      Poached egg ni ada trick yang senang nak buat nyer. Hehe... panaskan air sampai menggelegak .. then pecahkan telur atas penapis teh tu.. biarkan liquid nyer keluar dulu. Then baru masukkan dalam air dengan tapis2 sekali. Lepas tu gelek2kan penapis dalam air, then you're done. Kalau nak pusing pusing kan air then pecahkan telur dalam tu, it's going to be very difficult unless kita selalu practice. Actually cuka pun help.

      Paty's Kitchen - Cook with passion. said...

      thank you so much...tulah bila i swirl dia pecah jadi tak cantik..anyway i will try you method

      You Might Also Like These

      Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...