Friday, December 19, 2014

SHRIMPS OPEN FACE SANDWICH


Open-Faced Sandwich ini cukup terkenal di Scandinavia dan Norway, sandwich yang hanya menggunakan sekeping roti dan diletakkan topping seperti bahan-bahan laut seperti udang, ikan kod atau ikan herring. Keunikan sandwich terletak kepada kreativiti melapiskan berbagai bahan atas sekeping roti.

Inspirasi dari open-faced sandwich dari Scandinavia ini saya membuatnya cara saya. Udang saya tidak rebus begitu aje tetapi saya lebih gemar grillnya dengan butter dan sedikit bawang. Bahan-bahan lain saya kekalkan seperti mentega, djon mustard dan sayur-sayuran


Shrimps Open-Face Sandwich



Recipe type: Sandwich, Breakfast
Prep time:  
Cook time:   
Total time:  22








Ingredients
  • Roti Peranchis dihiris nipis disapu mentega
  • 200 g udang saiz sederhana
  • daun salad
  • telur rebus dihiris nipis bulat
  • sedikit mayo
  • sedikit djon mustard
  • 1 biji bawang besar

Cara menyediakanya
  1. Udang dibersihkan dan disapukan dengan garam dan lada sulah
  2. Panaskan kuali dan masukkan 1sdb mentega
  3. Layukan bawang besar dan masukkan udang
  4. Goreng sehingga udang berubah warna dan masak
  5. Roti yang disapukan dengan mentega disusun daun salad, telur, udang
  6. Akhir sekali letakkan mayo dan djon mustard

Recipe Source :- PATYSKITCHEN


@PATYSKITCHEN, all images & content are copyright protected. please do not use our images without prior permission. If you want to republish this recipe, please re-write the recipe in your own words, or simply link back to this post for the recipe. Thank You

No comments:

You Might Also Like These

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...