Saturday, December 27, 2014

CHICKEN CHIMICHANGAS


Chicken Chimichanga...ha..ha apa kebenda ke ni? dengar namanya pun dah pelik. Sebenarnya ini merupakan snak yang diperbuat daripada roti totilla, dilipat macam popia dan digoreng juga macam popia. Cukup ranggup dan sedap. 

Cara terbaik untuk menggunakan bahan "leftover" dari makanan semalam. Saya menggunakan lebihan ayam panggang  semalam, saya layukan bawang besar yang dihiris halus dan masukkan isi ayam panggang yang saya carik-carikkan. Mudah dan sedap.


Chicken Chimichangas
Prep time
Cook time
Total time


Ingredients
  • Roti totilla
  • Minyak untuk menggoreng secukupnya

Untuk Intinya

  • 3 cawan isi ayam panggang yang dicarik-carik
  • 2 labu bawang besar kuning dihiris nipis
  • 2 sdb mentega
  • garam secukup rasa
  1. Panaskan mentega dan tumi bawang besar sehingga layu
  2. Masukkan ayam, garam dan lada hitam
  3. Gaul rata dan sejukkan dulu sebelum dimasukkan pada roti totilla
  4. Lipat roti seperti membuat popiah dan goreng sehingga kekuningan

Recipe Source :- PATYSKITCHEN

@PATYSKITCHEN, all images & content are copyright protected. please do not use our images without prior permission. If you want to republish this recipe, please re-write the recipe in your own words, or simply link back to this post for the recipe. Thank You

No comments:

You Might Also Like These

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...