Pages

Thursday, December 18, 2014

GLAZED CARROT RECIPE


Resipi simple tetapi cukup sedap. Yang pasti carrot menjadi manis dan ranggup. Saya cukup suka makan begitu aje...tetapi resipi ini sesuai dijadikan "side dish" jika kita menyediakan menu seperti BBQ atau ayam dan steak. 

Terdapat dua cara menyediakannya, satu samada carrot ini dikukus terlebih dahulu atau pun digoreng terus dengan butter, apa pun caranya sekali pun pastikan carrot ini tidak terlalu masak.



Glazed Carrots

Ingredients
  • 4 batang carrot dihiris mengikut kesukaan
  • 1 sdt gula
  • 2 sd mentega
  • 1 sdt herbal thyme
  • garam secukup rasa
Cara Menyediakannya

  1. Panaskan mentega.
  2. Masukkan gula dan kacau rata
  3. Masukkan carrots dan kacau
  4. Perlahankan api...(api kecil) dan tutup periuk
  5. Biarkan carrot di atas api dan kacau supaya tidak hangus dan biarkan sehingga carrot agak empuk. Jangan terlalu lama
Recipe Source :- PATYSKITCHEN
@PATYSKITCHEN, all images & content are copyright protected. please do not use our images without prior permission. If you want to republish this recipe, please re-write the recipe in your own words, or simply link back to this post for the recipe. Thank You

No comments:

You Might Also Like These

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...