Sunday, November 10, 2013

MANGO FLOAT PINOY STYLE


Masyallah memang sedap Mango Float ni..macam makan ice cream mango pula. Dessert ini cukup popular di Filipina..masa ke sana tak pernah try pun...dah tenguk ramai kekawan yang cuba saya pun jadi panasaran hendak mencuba. Cukup mudah membuat dan sebenarnya tak ada sukatan pun boleh jadi molek..bak kata Chef Wan main campak2 aje. Sajian cuci mulut yang cukup mantap. Bagi peminat mangga rugi kalau tak cuba resipi ini. ITS' HEAVENLY AWESOME !!!





Mango Float

Ingredients
3 mangoes / 3 biji manggo di hiris
250 ml cream / 250 ml cream saya guna krim putar
1 can condensed milk / 1 tin susu pekat
200 g cream crakers / 200 g cream krakers apa brand pun tak apa
1 cup crushed cream crakes /1 cawan serbuk krim krakers


Bahan2nya


Susun krim krakers seperti di atas


saya pukul whip krim kemudian satukan dengan susu


hirisan mangga


lapiskan cream atas krim krakers


kemudian susun mangga..ulangi proses sehingga habis


akhir sekali taburkan serbuk krakers dan mangga
bekukan dalam feezer atau fridge sebaiknya semalaman













2 comments:

rahel said...

Oww...terasa nyaman sekali...

Cheq Sue said...

dah banyak dah tengok resepi macam ni...memang nak sangat cuba tapi tak cuba-cuba lagi!

You Might Also Like These

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...